Over Accent

Accent, talent placement bedrijf sinds 1995
oud Accent kantoor

Wat we doen. 

Accent is een talent placement bedrijf. Dat betekent dat wij een belangrijke schakel vormen tussen talent op de arbeidsmarkt enerzijds en werkgevers anderzijds. Voor werkzoekenden zijn we een jobcoach, die hun talenten in kaart brengt en helpt ontdekken. Voor bedrijven zijn we een echte HR partner die niet alleen op zoek gaat naar het juiste talent voor de juiste job, maar ook advies en ondersteuning geeft om die talenten te behouden. 

Waarom we het doen. 

Onze droom luidt “We will embrace every talent and spark joy in their lives”. We willen elk talent, in welke vorm, maat of kleur dan ook, op de juiste plaats krijgen en zo maximaal werkplezier voor hen bekomen. Want mensen die gelukkig zijn in hun job, blijven langer bij dezelfde werkgever, presteren beter én zijn belangrijk voor de groei van elk bedrijf. Win-win-win!

background testimonial
Anouk Lagae Ceo Accent

Anouk Lagae

CEO Accent

Wij geloven dat mensen zoveel meer zijn dan hun cv. Mensen hebben verhalen, een verleden, verlangens, doelen, dromen. Wanneer we hen echt omarmen, kunnen we zoveel meer bereiken en betekenen voor hen.  

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat werkelijk iedereen een talent heeft, of sterker nog: een talent is. We zien het als onze taak om het talent in al onze uitzendmedewerkers te ontdekken.    

Een derde component uit onze droom, gaat over plezier. Werk zorgt ervoor dat je vooruit kan gaan in het leven. Het biedt je de kans om te groeien. De kans op plezier. De kans op inclusie. Werkplezier is dan ook een onderwerp waar wij bijzonder veel belang aan hechten.

Hoe we het doen

Onze droom weerspiegelt exact de cultuur van onze organisatie. Maar om de droom tastbaar te maken, hebben we drie waarden om na te streven.

> De eerste waarde luidt ‘be a friend’. Voor onze klanten betekent het dat we oprecht interesse tonen in het bedrijf en dat we luisteren naar hun noden en behoeften. Voor onze kandidaten betekent het verder kijken dan een cv of motivatiebrief. Moeite doen om elke kandidaat echt te leren kennen en focussen op hun talent in plaats van hun ervaring. Zoals een echte jobcoach dat zou doen. Bij ons behandelt elke Accenter diens gesprekspartner alsof het een goede vriend zou zijn.

> Onze tweede waarde is ‘stay gutsy’. Bij Accent krijg je de ruimte om te proberen. Om te ondernemen. Om risico’s te nemen. Om fouten te maken. Lef hebben maakt al sinds jaar en dag deel uit van ons DNA. Het heeft ons gebracht tot waar we nu staan: één van de grote HR-spelers in België. In onze beginjaren werden we gezien als enfant terrible. Intussen worden we gezien als voorbeeld voor de sector. We durven nieuwe paden te bewandelen, als echte pioniers. We zijn nog altijd de vernieuwers en dat willen we absoluut blijven. Daarom vragen we al onze medewerkers om lef te tonen. We hebben liever dat je durft en fouten maakt en eruit leert, dan dat je altijd op veilig speelt. En ook in moeilijke tijden kiezen we steeds voor het juiste pad in plaats van het gemakkelijkste. We staan erop dat we onze guts zeker niet verliezen.

> De derde waarde sluit het meest aan bij onze allereerste missie: ‘go pro’. Onze oprichters maakten 25 jaar geleden de gedurfde keuze om te focussen op het kleinere segment van tijdelijk werk met optie vast, de meest duurzame aanpak van uitzendarbeid. We verkiezen kwaliteit en professionalisme boven kwantiteit en focussen op gelijkgestemde klanten die bereid zijn wat meer te betalen voor al onze extra diensten. Wij gaan niet voor het vullen van hokjes. We gaan voor het individueel plaatsen van talent in de juiste omgeving en het menselijk matchen van wensen en verwachtingen. We doen aan menselijk maatwerk, geen industrieel bandwerk. Go pro betekent dan ook dat we professioneel zijn en blijven, altijd, overal en bij iedereen. Dat doen we door van elkaar te leren, door elkaar te coachen, door steeds naar beter te streven, door elkaar te helpen en ervaringen uit te wisselen. Dat professionalisme stralen we iedere dag uit. Ten opzichte van collega’s, kandidaten, klanten. Go pro is van ons allemaal.

Accent Groep

Accent Groep

Doorheen de jaren heeft Accent haar aanbod verder uitgebreid, door gespecialiseerde bedrijven op te richten en strategische overnames door te voeren.

woman with smartphone

Blijf op de hoogte

Stilstaan is niets voor ons, integendeel. Lees hier onze laatste updates en nieuwsberichten.

people in group

Duurzaamheid bij Accent

Ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt op de arbeidsmarkt, ongeacht bij welke werkgever. Dat is waar wij naar streven. En tijdelijk werk vinden we pas leuk als er ook een optie op vast is.

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956