Dit is geen geldige locatie

Wat kan ik kopen met ecocheques?

2019-08-28
ecocheques

Elk jaar weer dezelfde vraag: wat doe ik met mijn ecocheques? Geen paniek, je hoeft heus niet nóg een zaklamp of een set batterijen in te slaan om je ecocheques te gebruiken voor de vervaldatum ervan in zicht is. De lijst met ecocheque-proof producten en diensten wordt steeds langer! Inspiratie nodig? Wij geven je wat tips!


Hoewel veel mensen recht hebben op ecocheques, is de kans reëel dat je na al die jaren niet meer goed weet wat je met die ecocheques kan aanvangen. Je voorraad batterijen wordt steeds groter en een nieuwe wasmachine kopen is nu ook niet elk jaar nodig. Maar ecocheques kan je voor veel meer gebruiken dan je denkt! Wij geven je graag wat inspiratie.

Een elektrische step

De elektrische step verovert het straatbeeld! Goed nieuws voor alle hippe vogels onder ons, want je kan zo’n step nu ook gewoon zelf kopen met ecocheques. Ben jij meer fan van monowheels, hoverboards of elektrische fietsen? Ook dat kan, op voorwaarde dat ze geen verbrandings- of dieselelektrische aandrijving hebben.

Green is the new black

Goed nieuws voor alle plant mommies onder ons. Ook bomen en planten in pot kunnen met ecocheques betaald worden. Sommige bloemisten aanvaarden ze zelfs in ruil voor een bos mooie bloemen! Heb jij zelf geen groene vingers of ben je allergisch voor het stuifmeel van die mooie lelies? Maak dan gewoon iemand anders blij met een mooie kamerplant!

Geef het een tweede leven

Vintage lovers, deze is voor jullie. Ben jij dol op tweedehands? Tijd om dat leuke retro nachtkastje te scoren, want heel wat tweedehandswinkels aanvaarden ook ecocheques. Geef je liever je eigen spullen een tweede leven? Ook dat kan, want ook je schoenen lappen of het gebroken scherm van je smartphone laten repareren kan vaak met ecocheques.

Weekendje Amsterdam, Londen of Parijs

Trek jij er graag af en toe eens op uit, maar grijp je steeds naar je wagen voor korte citytrips? Overweeg dan toch ook eens de Thalys of de Eurostar, want je betaalt die toegangskaartjes ook gewoon met ecocheques. Da’s veel beter voor het milieu én je kan onderweg gewoon nog even wegdommelen.

Toerist in eigen land

Je hoeft natuurlijk niet naar het buitenland te gaan om te genieten van een vrije dag. Ook in eigen land zijn de mogelijkheden met ecocheques eindeloos! Van je treinticket tot een toegangspasje voor de Antwerpse zoo … Alles kan, zolang de toeristische attractie het Green Key label kan voorleggen. Neem die ecocheques maar mee op je volgende uitstapje!

Schoolspullen voor je kleine spruit

Het nieuwe schooljaar is meestal niet zo lief voor je portemonnee. Maar wist je dat je voor heel wat schoolspullen je creditkaart niet hoeft boven te halen? Schriften met gerecycleerd papier, kleurpotloden, post-its … Producten met een FSC-, PEFC- of ecolabel kan je met ecocheques kopen

Me-time, please!

Verwen jij je velletje graag met biologische en natuurlijke producten? Koop die dan in het vervolg in een bio- of natuurwinkel, want daar kan je al die verwennerij met ecocheques betalen. Ook sommige webshops of concept stores met ecologische kledij aanvaarden ecocheques.

(Ver)bouwen met korting

Ben jij helemaal mee als het gaat over zaken zoals hoogrendementsketels, fotovoltaïsche panelen en zonnecollectoren? Dan bestaat de kans dat jij een huis aan het (ver)bouwen bent. Ook ecologische verf en een authentieke plankenvloer kunnen met je ecocheques betaald worden.

Voor de gadgetfreaks onder ons

Ben jij zo iemand die altijd de allerlaatste gadgets moet bezitten? Een hippe navulbare drinkfles, een handige fiets-GPS, een splinternieuwe powerbank of een prachtige design activity tracker … de mogelijkheden zijn eindeloos! Handig: veel webshops geven tegenwoordig op de website aan welke producten je met ecocheques kan kopen. Wij weten al wat jij zal doen vanavond…

Check je graag nog eens de volledige lijst met producten en diensten? Dat kan op de website van de Nationale Arbeidsraad!

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956