Dit is geen geldige locatie

Een nieuwe job zoeken: welke job past bij mij?

2015-07-30
op zoek naar een job

Heel wat mensen oefenen een job uit die ze eigenlijk niet zo leuk vinden. Ze zien hoe anderen de job van hun dromen najagen, maar weten niet welke job eigenlijk voor hen in de wieg gelegd is. Weet jij ook niet welke job je wilt uitvoeren, in welke richting je wilt evolueren en ben je hopeloos op zoek naar een nieuwe job? Dan is het tijd om eerst je droomjob te definiëren. Met deze tips helpen we je te bepalen aan welke eisen je job moet voldoen en hoe je de geschikte nieuwe job kan vinden. 


Nieuwe job vinden: wat wil je graag doen? 

Om te voorkomen dat je je nieuwe job al na een jaar beu bent, denk je maar beter goed na over wat je werkelijk wilt. Maak bijvoorbeeld om te beginnen een lijst met jobs die je interesseren. Daarna kan je eens rondvragen bij vrienden en familie of ze personen kennen in deze sector. Als je voldoende informatie hebt ingewonnen over de verschillende interessante jobs, noteer je voor elke functie de voor- en nadelen. Selecteer op basis van jouw interesses en wensen welke loopbanen jouw voorkeur krijgen. 

Kenmerken van je nieuwe job 

Noteer daarnaast de kenmerken waaraan je nieuwe job moet voldoen om perfect te zijn. Wil je bijvoorbeeld samenwerken in team of werk je liever alleen? Wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie of is dat niets voor jou? Wil je op kantoor zitten of liever thuis werken? Heel wat vragen die je nieuwe job definiëren. 

Nieuwe job zoeken: een selectie maken 

Nu je de patronen voor jouw nieuwe job uitgetekend hebt, is het tijd om deze droomjob te vinden. Online zijn honderden jobs te vinden, dus je vindt er vast wel eentje die bij jou past. Met deze drie stappen selecteer je de geschikte job: 

  • Begin met het selecteren van enkele jobomschrijvingen. Overloop de functieomschrijving diagonaal en check of die aan je voornaamste eisen voldoet. Als de functieomschrijving je aanspreekt, ga je verder naar de tweede stap. 
  • Controleer of je aan het profiel voldoet. Ga na of je in het bezit bent van het juiste diploma, of je relevante werkervaring hebt en welke talenkennis vereist is. Je hoeft trouwens niet altijd 100% te voldoen aan het profiel om kans te maken op de job. Als je bijvoorbeeld nog geen 5 jaar werkervaring op de teller hebt, dan kan je grenzeloze motivatie misschien wel voldoende zijn om de job te scoren. Wie niet waagt, niet wint!  
  • Lees de overblijvende jobomschrijvingen nog eens grondig en maak je keuze! 

Ben je er nog steeds niet helemaal aan uit welke job jou op het lijf geschreven is? Maak je geen zorgen: onze medewerkers maken graag tijd om te luisteren naar jouw verhaal, zodat ze samen met jou op zoek kunnen gaan naar de geknipte job. Maak een afspraak met een Accent-kantoor bij jou in de buurt en laat je persoonlijk begeleiden!  

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956