Onze instroomkanalen

Zo vinden wij de best passende kandidaat voor uw onderneming

Ook in tijden waarin een war for talent heerst, halen wij alles uit de kast om de best passende kandidaat te vinden voor uw vacature. Creatief en continu op zoek gaan naar de juiste kandidaat is voor ons dan ook een absolute must. Dankzij onze innovatieve aanpakken en met talloze, digitale tools benaderen we zowel actieve als passieve werkzoekenden. 

Foreign Recruitment

Met Accent Foreign slaan we de brug tussen knelpuntberoepen die traag ingevuld geraken en de vele buitenlandse werkzoekenden die staan te springen om in België aan de slag te gaan. Op vandaag hebben we een 40-tal Accent Foreign kantoren in België, volledig gerund door anderstalige consulenten die op hun beurt anderstaligen in België begeleiden bij hun zoektocht naar een job. Door hun opleiding en ervaring kunnen buitenlandse medewerkers vaak onmiddellijk aan de slag.
Ondertussen zijn we al actief in 8 verschillende landen: Portugal, Polen, Moldavië, Roemenië, Slovakije, Tsjechië, Hongarije en Bulgarije.

Instroomkanalen_Accent_Foreign
Videovacatures

De inhoud van een job mag nog zo helder en mooi verwoord worden in een uitgeschreven vacature, toch is het moeilijk om de bedrijfscultuur van een organisatie in geschreven tekst weer te geven. Daarom maken wij aanvullend op de geschreven vacature gebruik van videovacatures. Dankzij de video’s krijgen de kandidaten een unieke blik achter de schermen, zodat ze een nog completer beeld kunnen maken van de job en op die manier beter kunnen inschatten of de job iets voor hen is. En dat levert dan weer kwalitatievere sollicitaties op: video verhoogt de conversie tot 35%.

waarom-accent-instroomkanalen
MyAccent, het mobiele uitzendkantoor

Solliciteren waar u maar wilt, wanneer u maar wilt. Dat is wat onze MyAccent-app belooft. Wie op zoek is naar een job, kan zich in slechts enkele kliks registreren om nadien meteen aan z’n zoektocht te beginnen. Solliciteren kan rechtstreeks in de app, maar twijfelaars kunnen ook vragen stellen aan onze medewerkers via de handige chatfunctie. Ook een gratis persoonlijkheidstest en een bedrijfscultuurpassendheidstest zijn in de app verwerkt. De resultaten van die tests worden vervolgens rechtstreeks gelinkt aan onze interne software, zodat wij een nog uitgebreider beeld kunnen scheppen van de kandidaat. In 2020 downloadden maar liefst 16.882 werkzoekenden de MyAccent-app; goed voor zo’n 14.533 sollicitaties. 

Instroomkanalen_MyAccent
Digital Talent Hunters

Bij Accent geloven we sterk in een phygital approach: het gebruiksgemak van digitale tools in combinatie met de authentieke connectie van mens tot mens. Zo hebben we een team van 15 certified recruiters die gespecialiseerd zijn in het aantrekken van kandidaten op LinkedIn. Dankzij hun hele persoonlijke InMails zien we een response rate van 49%, wat een pak hoger ligt dan de benchmark. Na het eerste, digitale contact, plannen de Digital Talent Hunters een face-to-face gesprek in om de verdere stappen te bespreken.

instroomkanalen_dth
Dora, by Happy Recruiter

Dora is de nieuwste aanwinst binnen ons team. Onze recruitment chatbot zorgt ervoor dat wij niet enkel in contact komen met het juiste talent tijdens de kantooruren, maar ook 's avonds en in het weekend. Via Facebook en Instagram neemt ze contact op met kandidaten en stelt ze een aantal standaardvragen, zodat onze “echte” recruiters al over de belangrijkste informatie beschikken voor ze een screeningsgesprek inplannen.

Instroomkanalen_Dora

Contacteer ons

Benieuwd hoe wij voor u het verschil kunnen maken?

Contacteer ons via info@accentjobs.be

Jobs per sector
Populaire locaties
Laden...
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956