Hoe wij het verschil maken

Werken met Accent? Da’s kiezen voor een duurzame rekruteringspartner

Onze job gaat verder dan de zoektocht naar de geschikte kandidaat. Wij streven naar een duurzame match tussen beide partijen. Wij zien dit als een echt partnership: we’re in this together. Als u met ons in zee gaat om een nieuwe medewerker te zoeken, kunt u zich hieraan verwachten.

Voor we aan de zoektocht beginnen
1. Opnemen vacature 
2. Jobtestings  
3. Publicatie vacature 
woman with laptop
Tijdens onze zoektocht naar de juiste kandidaat
4. Screening kandidaten 
5. Voorstellen kandidaten 
6. Sollicitatiemomenten en -begeleidingen  
Two people looking at tablet
Nadat we een nieuwe medewerker voor u hebben gevonden
7. Opstart nieuwe medewerker 
8. Administratie en advies 
9. Evolutie en evaluatiemomenten
person with thumbs up

Opnemen vacature

Een vacature is veel meer dan een opsomming van gezochte competenties en kennis. Tijdens het intakegesprek leren we uw bedrijf, de functie, de werkplek en uw bedrijfscultuur zo goed mogelijk kennen. Uw toekomstige medewerkers maken lang niet meer alleen hun beslissing in functie van de jobinhoud. Ze willen ook weten of er aansluiting is met het openbaar vervoer, of er ‘s middags samen wordt gegeten, wat de mogelijkheden zijn op vlak van glijdende uren en thuiswerk, enzovoort. Een videovacature geeft nog een completer beeld.

Jobtestings

Voor bepaalde, specifieke vacatures vinden we het belangrijk om zelf even bij u langs te komen om in eigen persoon te ervaren wat de vacature precies inhoudt. Onze medewerkers kunnen immers pas de beste kandidaat vinden voor uw vacature als ze zelf helemaal begrijpen wat de job inhoudt.

Publicatie vacature

Nadat we alle informatie hebben verzameld en een volledig beeld hebben gevormd van de job, gaan we de vacature op verschillende manieren verspreiden. We maken hiervoor gebruik van onze eigen innovatieve website en apps, maar ook van externe jobboards, social media, Google Ads, enz. Ook een jobdag op maat van uw bedrijf behoort tot de mogelijkheden. Benieuwd op welke manier wij ons onderscheiden bij de zoektocht naar uw nieuwe medewerker?

Screening kandidaten

Kandidaten die zich aanmelden voor een vacature worden eerst grondig door ons gescreend. Op die manier kunnen we garanderen dat we kandidaten aan u zullen voorstellen die passen bij de functie en bij uw bedrijf. Het opvragen van referenties maakt standaard deel uit van dit proces. Daarnaast hebben we ook verschillende professionele tests ter beschikking, waarmee van elke kandidaat indien nodig bepaalde skills en competenties kunnen meten.

  • We hebben een Talentspotter-tool, waarmee we de capaciteiten van technische profielen meten.
  • We creëerden een softskilltest, waarmee we kunnen nagaan in welke bedrijfscultuur de kandidaat openbloeit en hoe die zich bij voorkeur gedraagt in een team.
  • We werken samen met Cebir, waardoor we toegang hebben tot 86 professionele testen om competenties in kaart te brengen.

Voorstellen kandidaten

We stellen kandidaten het liefst telefonisch voor. Uw feedback is bijzonder waardevol om onze zoektocht bij te stellen of om snel en efficiënt gesprekken in te plannen.  

Nog efficiënter is onze nieuwe manier van werken via open-minded hiring. Opgelet: we raden u enkel aan om verder te lezen als u zichzelf als ruimdenkend zou omschrijven. Bij open-minded hiring bellen we niet om de kandidaat voor te stellen en ontvangt u ook geen cv. U voorziet voor ons een tijdslot in uw agenda. Wij zorgen ervoor dat u een gesprek heeft met een gepaste kandidaat. Op deze manier nemen we alle mogelijke vooroordelen weg die rekruteren soms nog met zich meebrengt. Bent u open-minded genoeg om samen met ons alle (on)bewuste vooroordelen aan te pakken?

Sollicitatiemomenten en -begeleidingen

Om snel te kunnen schakelen in de huidige arbeidsmarkt leggen we samen sollicitatiemomenten vast. Wij selecteren de best passende kandidaten. Zij komen zich voorstellen op deze vooraf bepaalde sollicitatiemomenten. 

Als we een kandidaat aan u voorstellen, zijn we vaak zelf ook aanwezig op het sollicitatiegesprek. Zo zo leren we nog meer over  uw bedrijfscultuur en de functie. Bij een positief gesprek kunnen we helpen om concrete afspraken te maken rond loon en opstart. Indien de kandidaat nier weerhouden is, stelt dit gesprek ons in staat nog beter te rekruteren voor u. Daarnaast leren we de kandidaat nog beter kennen, zodat we die nog beter aan een nieuwe job kunnen helpen.

Opstart nieuwe medewerker

Overtuigd? Dan maken wij alles in gereedheid, zodat uw nieuwe medewerker vlot kan opstarten. Afhankelijk van huw wensen en die van de kandidaat, bieden wij verschillende contractmogelijkheden aan. U kunt hierbij rekenen op de flexibiliteit van uitzendarbeid, of kiezen voor een rechtstreekse aanwerving met een selectiefee.  

Als gebruiker van uitzendarbeid heeft u de leiding en het toezicht over de medewerker en staat u in voor het onthaal, de opleiding en de veiligheid op de werkvloer. Samen ondertekenen we bij opstart een werkpostfiche waarin deze verantwoordelijkheden duidelijk worden omschreven.

Administratie en advies

Uw administratie beperkt zich tot het doorgeven en bevestigen van de prestaties van uw nieuwe medewerker via ons e-Connect platform. Daarnaast staan we u graag bij met advies rond topics zoals rekrutering, HR, sociale wetgeving of veiligheid, en dit zowel voor, tijdens als na de opstart van uw nieuwe medewerker.

Evolutie- en evaluatiemomenten

Onze job zit er niet op nadat het contract werd getekend. We vinden het belangrijk om op geregelde tijdstippen te polsen naar feedback tijdens evolutie- en evaluatiegesprekken.  

We organiseren vijf vaste evolutiemomenten met uw nieuwe medewerker. Een telefoontje na de eerste werkdag, bij ontvangst van de eerst loonbrief, na één maand, etc. We ondervinden dat dit de retentie aanzienlijk verhoogt. Bovendien helpt het ons om de vinger aan de pols te houden, zodat we samen snel kunnen bijsturen waar nodig.  

Tot slot evalueren we ook tweemaal per jaar de samenwerking. Wij rekenen op uw eerlijke feedback en geven ook graag die van ons mee.

werkgever aan de computer

Benieuwd hoe wij voor u het verschil kunnen maken?

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956