Webinar

webinar-header

Accent organiseert op regelmatige basis gratis webinars over op dit moment actuele onderwerpen. Op die manier zorgen we ervoor dat u als organisatie te allen tijde op de hoogte bent van de meest recente bewegingen en ontwikkelingen op vlak van actualiteit, HR en sector gerelateerde onderwerpen.

We voegen zeer regelmatig nieuwe webinars toe aan ons aanbod. De verschillende onderwerpen zijn te allen tijde te bekijken op deze pagina. Deelnemen is gratis mits voorafgaande inschrijving via ons formulier.

Webinar gemist? Of wenst u een sessie in alle rust te herbekijken? Ook dat kan! Na afloop stellen we de volledige opname van het webinar ter beschikking op onze website.

03.12.2020 - Grensoverschrijdende tewerkstelling: een (te?) complex gegeven

Wist u dat een onderneming die uitzendmedewerkers detacheert sinds 30 juli 2020 voorafgaand het uitzendkantoor moet meedelen in welk ander land er zal worden gewerkt? En dat deze informatieplicht strafrechtelijk gesanctioneerd is?

Lees verder of herbekijk de webinar


20.08.2020 - Tijdelijke werkloosheid na 1 september 2020

Tijdelijke werkloosheid (omwille van overmacht corona) zoals we het al een paar maanden kennen, loopt binnenkort ten einde. De huidige, vereenvoudigde procedure eindigt namelijk op 31 augustus.

Lees verder of herbekijk de webinar


25.06.2020 - Bouw uw dreamteam

Hoe kunt u een duurzame relatie opbouwen met uw huidige en toekomstige medewerkers? Wordt het niet eens tijd om anders te beginnen denken en handelen als het dit onderwerp aanbelangt? Tijdens deze sessie stuurt Team Development Expert Johan De Keyser de deelnemers op weg naar hun eigen dreamteam.

Lees verder of herbekijk de webinar


19.05.2020 - De arbeidsmarkt na de coronacrisis

Hoe zal de arbeidsmarkt en onze carrière eruitzien na de coronacrisis? Belangrijker dan deze toekomst te proberen voorspellen, lijkt het echter deze voor te bereiden. Wat zijn cruciale elementen om de schuldgraad in ons land niet te laten exploderen? Met welk economisch beleid kan ons land de toekomst zo goed mogelijk voorbereiden?

Lees verder of herbekijk de webinar


06.05.2020 - Ondernemen tijdens covid-19

We hoeven er geen doekjes om te winden: de Veiligheidsraad van afgelopen week deed opnieuw stof opwaaien. We merken dat zowel de man in de straat als de bedrijfsleider van vandaag met heel wat vragen achterblijft. Vermoedelijk zit ook u met een aantal vragen omtrent de gedeeltelijke of volledige heropstart van uw activiteiten.

Lees verder of herbekijk de webinar


28.04.2020 - Het gevolg van covid-19 voor uw employer brand

Op welke manier trekken we straks kandidaten aan? Hoe onboarden we nieuwkomers? En hoe houden we onze medewerkers meer dan ooit gemotiveerd en geëngageerd?

De crisis heeft onze manier van werken stevig overhoop gegooid de jongste weken. Als gevolg daarvan zullen heel wat werkgevers gedurende de komende maanden een verandering voelen in hun employer brand. En laat het dan net de bovenstaande vragen zijn die zullen rijzen…

Lees verder of herbekijk de webinar


15.04.2020 - De impact van covid-19 op de werking van mijn onderneming

Het ministerieel besluit met dringende maatregelen om de verspreiding van covid-19 te beperken legt een cascade van maatregelen op aan bedrijven. Voor ondernemingen die de continuïteit van hun activiteiten wensen veilig te stellen, is het daarom cruciaal om telewerk en ‘social distancing’ op een effectieve en werkbare manier toe te passen...

Lees verder of herbekijk de webinar


09.04.2020 - De realiteit na covid-19?

De realiteit na covid-19? Momenteel één groot vraagteken. Op dit moment lijkt het nog veraf, maar er komt een dag waarop we als mens, als organisatie en als maatschappij opnieuw het leven kunnen oppikken...

Lees verder of herbekijk de webinar