House of HR neemt TimePartner over

Brussel, 10 oktober 2016 – House of HR kondigde vandaag het definitieve akkoord aan over de overname van TimePartner, een gespecialiseerde Duits staffings- en rekruteringsbedrijf. TimePartner, met hoofdzetel in Hamburg, beschikt in Duitsland over een uitgebreid kantorennetwerk met 120 kantoren. Met 370 medewerkers realiseerde TimePartner in 2015 een omzet van 260 miljoen euro. Het bedrijf is één van de belangrijkste spelers op de Duitse markt en zet voor verschillende topsegmenten dagelijks 7.500 mensen aan het werk. De core business van TimePartner vult perfect het portfolio van de bestaande gespecialiseerde diensten en de multimerkenstrategie van House of HR aan.

“House of HR heeft een sterk ondernemingsgerichte cultuur die perfect past bij onze eigen cultuur en onze ambities”, zegt CEO Sven Kilian van TimePartner. “TimePartner is de jongste drie jaar op een succesvolle manier heel hard gegroeid. Daardoor zijn we goed gewapend om via een integratie in House of HR een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van ons bedrijf. Onze recente successen bewijzen dat we over een duidelijke visie een sterk team van toegewijde medewerkers beschikken. Ik denk dat we terecht fier mogen zijn op wat TimePartner ons ons management heeft kunnen realiseren.”

“We waren zeer onder de indruk van wat het team van TimePartner onder leiding van CEO Sven Killian en CFO Thorsten Droste, heeft gepresteerd om het bedrijf zo snel te doen groeien en om er een zeer kwaliteitsvolle en erkende HR-partner van te maken”, legt Jérôme Caille, CEO van House of HR uit. “De Duitse markt biedt ons mooie kansen want de economie is er aan het groeien en de werkloosheid aan het dalen. Heel wat bedrijven rekenen dus op ons om hen te helpen om de juiste talenten te vinden om verder succesvol te blijven groeien. Kandidaten zoeken tegelijkertijd naar jobs met verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, en naar werkgevers met een boeiende werkplek en een duidelijk doel, dus is het onze taak om hen samen te brengen in een aangename en onvergetelijke “phygital” (die de kracht van het digitale combineert met het fysiek aanwezig menselijk professionalisme) aanwervingservaring."

"Door TimePartner te integreren in de House of HR groep, zal onze omzet stijgen tot meer dan 1 miljard euro, wat betekent dat we op groepsniveau elke maand meer dan 35.000 jobs invullen, waarvan nu een derde in Duitsland. We hebben de duidelijke ambitie om tegen eind 2020 tot de top 5 te behoren van de Duitse staffing- en rekruteringsmarkt. We rekenen daarvoor op onze mulitmerkenstrategie, maar uiteraard ook op het talent en het onvolprezen ondernemerschap van onze medewerkers.”

Sven Killian zegt ook nog dat zijn team nu zal focussen op het partnership met House of HR om zo met een zeer ondernemingsgerichte mindset te mikken op een verdere omzet- en winstgroei. Sven Killian en Thorsen Droste blijven samen met het managementteam ook na de overname 25% van de aandelen van het bedrijf in bezit houden.

House of HR zal de overname financieren met eigen cash en met leningen. De verwachting is dat de overname, als aan de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen is voldaan, voor het einde van het jaar zal kunnen worden afgerond.

Adviseurs van de verkopers van TimePartner waren Lincoln, EY en AFR. Adviseurs van het management van TimePartner waren P+P Pöllath & Partners en EY. Adviseurs van Naxicap waren Accuracy, Heuking Kühn Lüer Wojtek en Lydian.

De drijvende krachten achter het project waren Jérôme Caille (CEO House of HR), Andres Cano (CFO House Of HR), Wim Folens (Advisor to the Board of House Of HR), Eric Aveillan (président du directoire Naxicap), Aurélien Dorkel (investment director Naxicap), Sven Kilian (CEO TimePartner) en Thorsten Droste (CFO TimePartner).

Over House of HR
House of HR hertekent voortdurend de wereld van human resources management volgens de noden en opportuniteiten die zich voordoen en aankondigen, en dat over geografische en disciplinaire grenzen heen. House of HR is actief in het volledige landschap van HR-oplossingen, met Business Units in jobs optie vast (Accent Jobs), international uitzendwerk (Covebo); payroll (Accent Payroll), outsourcing van technische profielen (Logi-technic & HCG), engineering en consulting (Abylsen & Continu) en professional staffing, training en HR-advies (Peak6).  House of HR is actief in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Portugal, Zwitserland en Roemenië met concrete uitbreidingsplannen binnen Europa. House of HR telt circa 1500 eigen medewerkers en realiseerde een geconsolideerde omzet van 650 miljoen euro in 2015.

Over TimePartner
TimePartner is een “lean” organisatie met duidelijk gedefinieerde verantwoordelijkheden, een ervaren managementteam en een bewezen sterk “track record”. Met 120 kantoren die dagelijks 7.500 mensen aan het werk zetten, is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Duitse markt. De laatste jaren is door de omzetverhoging in de bestaande kantoren en door het openen van nieuwe kantoren de omzet elk jaar organisch met 10% gegroeid. Het bedrijf opereert met vier afdelingen die actief zijn in verschillende sectoren en biedt een geïntegreerd dienstenplatform aan met flexibele staffingoplossingen op maat, het inzetten van medewerkers op de juiste plaats, het inzetten van uitzendkrachten en interimmanagers voor grote klanten. De vooruitzichten voor de Duitse uitzendmarkt blijven positief: de algemene verwachting luidt dat de markt als gevolg van de toenemende flexibilisering jaarlijks met 6,1% kan groeien.


Lieven Van Nieuwenhuyze - Group CMO
Lieven Van Nieuwenhuyze
Group marketing & communication director