House of HR bundelt de krachten met Human Capital Group

Roeselare / Antwerpen, 8 september 2016 – House of HR bundelt de krachten met de in Antwerpen gevestigde Human Capital Group. Dankzij dit partnerschap zal House of HR een groter, internationaler netwerk van deskundige engineering consultants kunnen aanbieden. De samenwerking past in de groeistrategie van House of HR, dat hiermee zijn aanwezigheid in het topsegment van de Europese HR-markt verder uitbreidt, na het partnerschap met het gespecialiseerde Duitse uitzendkantoor Zaquensis in mei 2016.

Human Capital Group werd in 1991 opgericht door Marc Rummens en levert expertise voor uiteenlopende technische projecten en inspecties in de industrie, bouw en telecom en in de ICT-sector. Human Capital Group telt meer dan 500 ingenieurs en hooggekwalificeerde technici en behaalde in 2015 een omzet van meer dan 70 miljoen euro.

Met dit partnerschap vergroot House of HR zijn aanwezigheid op de Belgische markt, waar het nu al aanwezig is met de snelgroeiende merken Accent Jobs en Logi-technic. Logi-technic zal samen met de HCG-bedrijven worden ondergebracht in een nieuwe onderneming: tec Alliance, de nationale referentie voor outsourcing van technische profielen. tec Alliance zal in totaal 15 kantoren tellen en kunnen rekenen op meer dan duizend ingenieurs en hooggekwalificeerde technici. De gezamenlijke omzet van Human Capital Group en Logi-technic zal meer dan honderd miljoen euro bedragen.

Deze samenwerking stelt House of HR tevens in staat om zijn activiteiten op het gebied van engineering consulting in Europa te consolideren, na de overnames van Abylsen in Frankrijk (ongeveer 850 ingenieurs) en Continu in Nederland (ongeveer 840 ingenieurs) vorig jaar.

Marc Rummens, Human Capital Group: “We zijn erg trots dat we eindelijk deze nieuwe samenwerking met een geweldige partner mogen aankondigen. Deze samenwerking zal de positie van beide bedrijven ongetwijfeld versterken. Samen gaan we een mooie toekomst tegemoet.”

Jérôme Caille, CEO van House of HR: “Logi-technic en Human Capital Group zijn voor elkaar gemaakt: de twee bedrijven vullen elkaar mooi aan, zowel wat locaties als wat sectoren betreft, en daarvan profiteren onze klanten en onze consultants. Onze ambitie is om uit te groeien tot de beste partner voor technische profielen in België. Met Marc Rummens als voorzitter, Frank Van Laer als CEO en ons bijzonder ondernemende gecombineerde managementteam, zijn we ervan overtuigd dat het beste nog moet komen. Daarbij wil ik in het bijzonder Karel Staelens, Jan Ghys, Bavo Spreuwers en Herman De Keukeleire bedanken.”

Frank Van Laer, CEO tec Alliance: “Mijn collega’s en ik zijn erg trots ons succesverhaal van de afgelopen jaren te kunnen voortzetten binnen een sterk partnerschap met House of HR, en meer in het bijzonder met Logi-technic. Het gecombineerde dienstenaanbod, de kracht en de ervaring van deze alliantie zullen ons zeker helpen om onze ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren waar te maken.”

Over House of HR
House of HR hertekent voortdurend de wereld van human resources management volgens de noden en opportuniteiten die zich voordoen en aankondigen, en dat over geografische en disciplinaire grenzen heen. House of HR is actief in het volledige landschap van HR-oplossingen, met Business Units in jobs optie vast (Accent Jobs), international uitzendwerk (Covebo); payroll (Accent Payroll), outsourcing van technische profielen (Logi-technic & HCG), engineering en consulting (Abylsen & Continu) en professional staffing, training en HR-advies (Peak6).  House of HR is actief in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Portugal, Zwitserland en Roemenië met concrete uitbreidingsplannen binnen Europa. House of HR telt circa 1500 eigen medewerkers en realiseerde een geconsolideerde omzet van 650 miljoen euro in 2015.

Over Human Capital Group
Human Capital Group is een onafhankelijke holding die met de volgende toonaangevende technische adviesbureaus aanwezig is op de Europese markt: Advitek (LU), tec IT (BE), tec Nederland (NL), tec (BE), PCI Professional Certified Inpectors (BE) en Technolink (CH). De groep levert expertise voor uiteenlopende engineeringprojecten en inspecties in de industrie, bouw, en telecom, en is ook actief in de IT-business.

Pieter Ugille Marketing Team Manager