House of HR gaat strategische alliantie aan met ZAQUENSIS in Duitsland

Samenwerking om Europese positie te versterken

Roeselare / Aken,  28 maart 2016 - House of HR en het Duitse uitzendbureau ZAQUENSIS bundelen hun krachten. ZAQUENSIS is actief sinds 1999 en telt 61 kantoren in Duitsland. De samenwerking ondersteunt de verdere ontwikkeling van Specialist Recruitment & Engineering Consulting-diensten van House of HR in Duitsland. House of HR zet hiermee haar Europese groeistrategie verder na verschillende overnames in 2015. Het bedrijf nam in Nederland de bedrijven Covebo en Continu over en in Frankrijk sectorgenoot Abylsen.

De samenwerking met ZAQUENSIS betekent een consolidatie van de aanwezigheid van House of HR in de strategisch belangrijke Duitse markt. House of HR kan haar klanten nu ook toegang bieden tot een groter, internationaler netwerk. ZAQUENSIS is sinds 1999 een belangrijke speler in Duitsland. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Aken en telt 271 medewerkers in 50 Duitse steden. ZAQUENSIS stelt ruim 4.600 medewerker op projectbasis te werk. De omzet van ZAQUENSIS bedroeg in 2015 92 miljoen euro, en groeide sterk met ruim 30 procent ten opzichte van 2014 (69 miljoen euro). ZAQUENSIS staat bekend om haar flexibele en efficiënte netwerk. Het bedrijf behoort tot de top-30 van grootste uitzendbureaus in Duitsland.

ZAQUENSIS, een sterke partner voor House of HR

Roger Lothmann, oprichter en CEO van ZAQUENSIS: “Onderdeel zijn van een internationale groep is belangrijk voor ZAQUENSIS om verder te groeien en onze positie te handhaven in een sterk concurrerende markt. Onze marktpositie is nooit eerder zo sterk geweest en we willen nu nieuwe zakelijke kansen creëren. We zijn verheugd dat we een partner hebben gevonden met hetzelfde DNA als dat van ons. We kennen elkaar reeds lang en zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking voor beide partijen vruchtbaar en succesvol zal zijn.”

ZAQUENSIS zal onder eigen naam actief blijven. Het huidige management zal de Duitse kantoren blijven leiden als General Managers en Associates. ZAQUENSIS wil tegen 2018 in Duitsland nog zo’n 100 nieuwe kantoren openen.

Internationale groei

Deze stap past in de focus van House of HR om te zoeken naar sterk groeiende bedrijven met een ondernemerscultuur. Jérôme Caille, CEO van House of HR: “Roger heeft op ons veel indruk gemaakt met zijn leiderschap en heeft een sterke nationale speler in Duitsland op de kaart gezet. Het is tevens één van onze prioriteiten om onze Europese aanwezigheid te versterken in markten waar werving essentieel is. We zijn daarom op zoek gegaan naar een sterke partner om zowel Duitsland, als markten daarbuiten te veroveren. We zijn dan ook zeer tevreden met dit nieuwe partnership en kijken ernaar uit om onze positie als Europese groep verder te versterken. In 2016 zullen we ons voor verdere groei voornamelijk richten op winstgevende nichesectoren binnen de Europese uitzendmarkt.”

Over House of HR

House of HR hertekent voortdurend de wereld van human resources management volgens de noden en opportuniteiten die zich voordoen en aankondigen, en dat over geografische en disciplinaire grenzen heen. House of HR is actief in het volledige landschap van HR-oplossingen, met Business Units in jobs optie vast (Accent Jobs), payroll (Accent Payroll), outsourcing van technische profielen (Logi-technic), outsourcing van ingenieurs (Abylsen & Continu) professional staffing, training en HR-advies (Peak6) en dienstencheques (Home Maid).  House of HR is actief in België, Nederland en Frankrijk, Duitsland, Polen, Luxemburg, Portugal, Zwitserland en Roemenië met concrete uitbreidingsplannen binnen Europa. The House of HR telt circa 1500 eigen medewerkers en realiseert een geconsolideerde omzet van EUR 398 miljoen euro in 2014.

Over ZAQUENSIS

ZAQUENSIS is een van de leidende spelers op het vlak van HR-diensten, en dit ook ver buiten Aken waar het hoofdkantoor zich bevindt. Sinds de oprichting in 1999 door Roger Lothmann groeide het bedrijf sterk. Vandaag telt het netwerk 61 service centers in Duitsland met 271 medewerkers. ZAQUENSIS stelt 4.600 mensen op projectbasis te werk. Het bedrijf biedt haar klanten HR- en staffing-oplossingen in zes expertises: techniek, medisch, office & finance, industrie, horeca en dienstverlening. Van arbeiders tot gekwalificeerde medewerkers met specifieke profielen, gespecialiseerde ingenieurs of medische experts, ZAQUENSIS selecteert en rekruteert personeel op basis van individuele klantenbehoeften.


Signing with ZAQUENSIS
Download afbeelding


Eline David
The House of HR
Kolja Linden
PR Consultant ZAQUENSIS
Katrijn Scheers & Frederik Van De Meulebroucke
Team LEWIS