Rekruteringsspecialist uit Roeselare als enige HR-dienstverlener in Europese top-vijf

ROESELARE, 5 juni 2015

Rekruteringsspecialist Accent Jobs uit Roeselare heeft zich gisterenavond in Luxemburg gevoegd bij de beste European Great Places to Work 2015 in de categorie grote bedrijven met meer dan 500 werknemers. De lijst van beste werkgevers wordt sinds 2002 jaarlijks opgesteld door Great Place to Work op uitnodiging van de Europese Commissie. Accent Jobs eindigde te midden van een Europees deelnemersveld uit 19 landen op een vijfde plek. De rekruteringsspecialist is bovendien de enige HR-dienstverlener in de top-vijf.

People’s business, van klanten tot medewerkers

"In de eerste plaats is deze prestatie een bekroning van het werk en toewijding van elke medewerker om van ons bedrijf een plek te maken waar mensen zich goed voelen, groeien, succes delen en ook de tijd nemen om verwezenlijkingen te vieren. Ik spreek hierbij dan ook mijn bijzondere dank uit voor elke medewerker", reageert Jérôme Caille, CEO van Accent Jobs. "Bovendien heeft de prijs voor ons een extra betekenis. We helpen onze klanten als HR- en rekruteringsspecialist niet alleen aan de juiste medewerkers, maar we adviseren ze ook over hoe medewerkers te laten groeien en gemotiveerd te houden. Zowel in ons dagelijks contact met klanten als bij Accent Jobs intern staan mensen centraal. Tevreden medewerkers en klanten zijn in onze people business een absolute must. Een beter bewijs dat we erin slagen om onze eigen adviezen in de praktijk te brengen is er niet!"

Empoweren van medewerkers = winnend recept

Sinds zijn oprichting in 1995 is voor Accent Jobs de groei van medewerkers steeds de key tot succes geweest. Het bedrijf weet ook dat zo iets tijd vraagt, naast toewijding en sterke waarden. Daarom investeert Accent Jobs voortdurend in haar medewerkers en is het reeds sinds 2003 aanwezig in de Europese lijsten van Great Place to Work. Zo gaat elke nieuwe medewerker door een uitgebreid traject van training, coaching en persoonlijke gesprekken om zich de waarden, werkwijze en jonge bedrijfscultuur van Accent Jobs, die geen hiërarchie of bureaucratie kent, eigen te maken. Bijna één op drie nieuwe medewerkers solliciteert bij Accent Jobs op aanraden van een bestaande medewerker.

‘Life long learning’ voor zelfstandige medewerkers

Maar ook de medewerkers die reeds langer bij Accent Jobs werken krijgen regelmatig trainingen, workshops en coachings- en groeigesprekken. Via de Accent Business School volgen ze in- en externe trainingen, goed voor gemiddeld 23 opleidingsdagen ofwel 170 uur per medewerker per jaar. Accent Jobs biedt haar medewerkers daarnaast in het kader van ‘life long learning’ nog de kans om een Bachelor-diploma te behalen. Het ‘Life long learning’ beleid van Accent Jobs is gebaseerd op het gegeven dat in onze huidige maatschappij mensen elke dag opnieuw hun kennis dienen bij te schaven en hun vaardigheden verder dienen te ontwikkelen. In 2014 gaf Accent Jobs zo ook een nieuwe impuls aan haar management trainingen voor leidinggevenden, gericht op finance, strategie, marketing en people management.

Voor de totstandkoming van de Europese lijst, evalueert Great Place to Work de nationale lijsten van Great Places to Work van 19 Europese landen. Accent Jobs eindigde eerder dit jaar als tweede op de lijst van Belgian Great Place to Work. Vorig jaar werd Accent Jobs vijfde in de European Great Place to Work.

Accent Jobs management
Download afbeelding

Jérôme Caille - CEO Accent Jobs
Download afbeelding

Great place to work logo
Download afbeelding


Eline David
The House of HR
Kolja Linden
PR Consultant ZAQUENSIS
Katrijn Scheers & Frederik Van De Meulebroucke
Team LEWIS

Evi Robignon
Lewis PR