Accent Jobs laat studenten ‘swipend’ een centje bijverdienen

ROESELARE, 15 mei 2015

Een druk leven en beperkte financiële middelen: zo laat het leven van de gemiddelde student zich vaak het best samenvatten. Om zich van de nodige financiering te verzekeren, kiezen dit jaar naar verwachting zo’n 450.000 studenten in België ervoor een centje bij te verdienen. Vanaf vandaag vinden ze die toffe studentenjob in de buurt nu nog gemakkelijker met SWOP, de gratis mobiele sollicitatie-app van recruitment specialist Accent Jobs. Die app kreeg namelijk een speciale studenten-update.

Dankzij de studenten-update van SWOP kun je nu niet alleen filteren op regio of het soort job, maar ook specifiek aangeven of je op zoek bent naar een studentenjob. Het aanbod van studentenjobs wordt bovendien voortdurend aangevuld, want de tijd dat studenten alleen in de zomermaanden werkten ligt ondertussen achter ons.

"Elk jaar zijn er steeds meer studenten op zoek naar een job, en ook bedrijven maken meer en meer gebruik van studenten. Met SWOP was het nog nooit zo eenvoudig om een studentenjob te vinden: filteren, 'swipen' en meteen solliciteren, dat is alles!", aldus Jérôme Caille, CEO Accent Jobs.

Het succes van SWOP na de introductie eind 2014 werd al snel duidelijk. Op zes maanden tijd werd de app maar liefst 9.154 keer gedownload en vonden 325 sollicitanten via deze weg een job. Jérôme Caille: "We zagen dat daar relatief veel studenten tussen zaten op zoek naar een studentenjob. Tegelijkertijd zien we een grote behoefte aan jobstudenten bij onze klanten. Met de studenten-update van SWOP brengen we nu vraag en aanbod samen op een drempelverlagende en kwaliteitsverhogende wijze."

Dit jaar zullen er naar verwachting circa 450.000 jobstudenten in België zijn. In 2013 werkte elke jobstudent gemiddeld 21 dagen. Eén op de drie jobstudenten (34,7%) werkte zelfs 25 dagen of meer. Waar de meeste studenten vroeger uitsluitend tijdens de zomermaanden werkten, werkt het merendeel van de jobstudenten tegenwoordig minimaal in twee kwartalen (55,2% in 2013). Eén op zeven jobstudenten (14,2% in 2013) werkt zelfs doorheen het hele jaar. Een duidelijk gevolg van de wetswijziging in 2012, toen het aantal dagen dat studenten mogen werken tegen verlaagd RSZ-tarief werd verhoogd van 23 naar 50 dagen.*

Accent Jobs heeft nu al een grote verscheidenheid aan vacatures voor studentenjobs open staan in SWOP, waarbij de retailsector en de horeca de grootste vragende partijen blijven. "Van studentenjobs als winkelmedewerker, aanvuller en bediening in een restaurant tot aan vliegtuigreiniger en IT-supportfuncties, via SWOP vind je het nu allemaal", aldus Jérôme Caille.

* Cijfers afkomstig van RSZ

Over SWOP

Accent Jobs baseerde zich voor de ontwikkeling van SWOP op het principe van de populaire datingapp Tinder. Swipen is liken, met andere woorden.
  1. Vul je contactgegevens in en maak een selfie of upload een profielfoto.
  2. Kies de sector(en) waarin je geïnteresseerd bent.
  3. Begin te grasduinen door de vacatures. Ze zijn geordend van dichtbij tot ver weg.
  4. Swipe naar links als de vacature niet jouw cup of tea is.
  5. Swipe naar rechts als je de job wil, waarna een medewerker van Accent Jobs binnen de 48h met jou telefonisch contact opneemt
De app is gratis beschikbaar in de Apple App Store en de Google Play Store. Surf voor meer informatie naar www.swopajob.be.

Jérôme Caille - CEO Accent Jobs
Download afbeelding


Eline David
The House of HR
Kolja Linden
PR Consultant ZAQUENSIS
Katrijn Scheers & Frederik Van De Meulebroucke
Team LEWIS

Evi Robignon
Lewis PR