Onze historiek

Waar het allemaal begon

Accent Jobs opgericht in 1995Accent werd in 1995 opgericht door Conny Vandendriessche en Philip Cracco. Het eerste Accent kantoor, dat door hen werd geopend in Roeselare, lag aan de basis van het ontstaan van House of HR een groep die ondertussen actief is in 10 landen met meer dan 500 kantoren. Philip verliet de groep in 2014, Conny is nog steeds minderheidsaandeelhouder en een erg actief lid van de Raad van Bestuur.

 

Anno 2020

Accent, en bij uitbreiding de volledige House of HR groep, is actief op vlak van HR dienstverlening: we zoeken voor onze klanten – van KMO tot multinational – de best passende kandidaat op de snelst mogelijke manier. De klanten van Accent zijn actief in gans België en in een resem aan sectoren. Om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben we Accent onderverdeeld in 3 gespecialiseerde business units, die op hun beurt verder opgedeeld worden in specifieke niches.

  • Blue: gespecialiseerd in werving van arbeidersprofielen.
  • White: focust zich op het invullen van bedienden- en kaderfuncties.
  • Construct: voor alles wat rekrutering in de bouwsector aangaat.

Het concept is hetzelfde in elke niche: jobs met optie vast. We slaan hiermee de brug tussen enerzijds de flexibiliteit van uitzendarbeid en de kwaliteit van selectie voor een match op lange termijn anderzijds. Ondertussen telt Accent circa 1200 eigen medewerkers, verspreid over meer dan 200 kantoren in België.

Over House of HR

De multinational hertekent voortdurend de wereld van HR Management volgens de noden en opportuniteiten die zich voordoen en aankondigen, en doet dat over geografische en disciplinaire grenzen heen. House of HR is actief in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Portugal, Zwitserland en Roemenië met concrete uitbreidingsplannen binnen Europa. Ondertussen telt deze internationale groep circa 2.580 eigen medewerkers met een gerealiseerde en geconsolideerde omzet van 1,6 miljard euro in 2017.