Open-minded hiring: alleen voor echte game changers

Er is geen tekort aan kandidaten. Er is een tekort aan open-minded recruiters en beslissingsnemers. Nog steeds zorgen bewuste of onbewuste vooroordelen ervoor dat sterke kandidaat-werknemers onvoldoende kansen krijgen bij hun zoektocht naar een job. Om voorgoed komaf te maken met die vooroordelen, lanceert Accent open-minded hiring.

Wat is open-minded hiring?

Open-minded hiring is een aanwervingsproces waarbij een werkgever zich engageert kandidaten te ontmoeten zonder of met beperkte voorkennis over de sollicitant om zo onbevooroordeeld te blijven.  

Een eerste laagdrempelige introductie tot open-minded hiring is rekruteren aan de hand van een anoniem cv. Een volgende, doeltreffendere manier is een sollicitatiegesprek zonder enige voorafgaande informatie van de sollicitant. Accent selecteert in dit geval de kandidaat op basis van de door u bepaalde criteria. Zo ligt de klemtoon steeds op objectieve factoren zoals competenties en ervaring.

Wat is een game changer?

In januari 2023 introduceren we open-minded hiring aan het hele land, maar in primeur zoeken we al 10 game changers die vier maanden lang (van september tot december 2022) willen deelnemen aan ons pilootproject. Game changers zijn bedrijfsleiders en HR professionals die ook alle vooroordelen over boord willen gooien tijdens het rekruteren. Bedrijven die ook begrijpen dat men een open geest moet hebben om talent te blijven aantrekken in de toekomst.  

Game changers gaan nog een stap verder dan het anonieme cv. Ze engageren zich ook voor open selectiemomenten, waarbij Accent kandidaten kan voorstellen zonder dat de game changer voorkennis of achtergrondkennis heeft over hun profiel. Een match met de bedrijfscultuur, attitude en competenties zijn de factoren die zullen bepalen of een kandidaat wordt voorgesteld of niet.

Word een game changer

What’s in it for you?

Game changer worden? Dat brengt alleen meer voordelen met zich mee.

Sneller en diverser

Uw vacatures zullen sneller en diverser worden ingevuld. 

Wie aan open-minded hiring doet, geeft vooroordelen geen kans meer. Kandidaten beoordelen op basis van objectieve criteria, zal zorgen voor meer diversiteit in uw teams en sneller ingevulde vacatures. 

sterkere employer brand

Game changer worden betekent bouwen aan een sterkere employer brand. 

De verwachtingen van (toekomstige) medewerkers zijn niet meer hetzelfde als pakweg tien jaar geleden. Als game changer onderscheidt u zich van de rest, dankzij een vooruitstrevend aanwervingsproces. 

Gratis exposure voor uw organisatie

Gratis exposure voor uw organisatie. 

Wij voorzien een krachtige, externe campagne rond open-minded hiring en het pilootproject met de game changers. Uw organisatie zal dus in heel wat communicaties worden opgenomen.  

Daarnaast voorzien we voor elke game changer een uitgebreid inspiratie- en trainingstraject (t.w.v. € 3000). Naast een gezamenlijk kick-off event met toonaangevende sprekers, bieden we elke game changer workshops aan bij partners gespecialiseerd in employer branding, diversiteit en inclusie en andere HR-gerelateerde onderwerpen. Na afloop van dit traject heeft u tal van nieuwe inzichten en handvaten om een inclusievere werkgever te worden.

Wat houdt het programma van de game changers in?

Kick-off event | 21 september  

De spits afbijten doen we tijdens een inspirerend kick-off event, met alle game changers samen. Onze CEO Anouk Lagae heet u graag persoonlijk welkom en deelt haar visie over het belang van diversiteit en open-mindedness binnen de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast zal ook futurist en trendwachter Tom Palmaerts van Trendwolves er een keynote brengen, over metatrends die de manier waarop we in de toekomst naar talent zullen kijken beïnvloeden. Tijdens dit event zullen we meer uitleg geven over het verdere verloop van het traject.

Inhoudelijk traject | Van september tot december  

HR-scan: hoe open-minded bent u als werkgever?  
Aantrekkelijker worden als werkgever? Dat bepaal je niet enkel met heldere communicatie, maar vooral met het juiste beleid en interne processen. Met deze HR-scan zullen we uw beleid doorlichten op de punten die het meest in het oog springen bij nieuwe medewerkers. Denk aan het rekruteringsproces, loonbeleid, extralegale voordelen, flexibiliteit rond thuiswerk en verlof en veel meer. Na afloop van de scan krijgt u een rapport met concrete handvaten om verder mee aan de slag te gaan.  
Partner: Talent Lab

 

Workshop 1: employer branding  
Als game changer wilt u natuurlijk een topwerkgever worden die de beste talenten aantrekt en aan boord houdt. Dat vraagt om een degelijke employer branding strategie. In oktober organiseren we voor alle game changers een inspiratiesessie over de best practices op vlak van employer branding.  
Partner: Insilencio  
 

Workshop 2: inclusief rekruteren   
Hoe creëren we meer diversiteit in ons instroomproces? Hoe kunnen we bredere doelgroepen aanboren bij het rekruteren? Hoe vergroten we de toegankelijkheid van onze selectieprocedure? Wat is de meerwaarde van anoniem solliciteren als drempelbreker? En hoe trekken we die inclusieve manier van rekruteren door in het onboardingsproces? Na het volgen van deze workshop ga je naar huis met een aantal snel toepasbare tips om diversiteit en inclusie ook waar te maken op de werkvloer.  
Partner: JobRoad i-vzw    

 

Workshop 3: Keynote to the open mind  
Bij open-minded hiring is niet enkel HR betrokken, maar iedereen die sollicitanten ontmoet of beslissingen neemt over aanwervingen. Om HR te ondersteunen in het kaderen van open-minded hiring en de rest van de organisatie te overtuigen van het belang van een open geest, bieden we een keynote-sessie (van ongeveer 2 uur) aan bij u op de werkvoer.  
Partner: House of HR  

 

Talentlab

Insilencio

JobRoad i-vzw

House of HR

Slotevent | December 2022

Aan het einde van het traject, brengen we alle game changers opnieuw samen. Hier zullen we conclusies delen, best practices bespreken en testimonials brengen, maar vooral ook klinken op een geslaagd project. In januari 2023 zullen deze inzichten dan ook gedeeld worden met de rest van het land.  

Overtuigd? Schrijf u dan vandaag nog in.

Als u open-minded bent, een goede basiskennis Engels heeft (de workshops zullen in het Engels plaatsvinden) en bereid bent over het game changers project te getuigen in een (video) testimonial, dan maakt u kans om één van onze game changers te worden.   

Drie keer check? Schrijf uw organisatie dan in vóór 15 juli. Op 19 augustus zullen de geselecteerde game changers persoonlijk gecontacteerd worden door Accent.  

Word een game changer

Vragen of bedenkingen? Aarzel niet om contact op te nemen met uw Accent-contactpersoon of via gamechangers@accentjobs.be.  

Jobs per sector
Populaire locaties
Laden...
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956