Dit is geen geldige locatie

Wij wonnen de Employee Engagement Awards

2020-10-28
Wij wonnen de Employee Engagement Awards

Eind september vond in Mechelen de eerste editie plaats van de Employee Engagement Awards. De jury bekroonde er 7 laureaten met een award omwille van het uitzonderlijke engagement van hun medewerkers. Spoiler: Accent viel maar liefst twee keer in de prijzen.


De Employee Engagement Awards werden georganiseerd met als doel om meer bedrijven de kans te geven om hun uitzonderlijke verhalen rond medewerkersbetrokkenheid naar voren te brengen. Herculean Alliance, een organisatie die gespecialiseerd is in Employee Engagement, stelde hiervoor een jury samen van verschillende experten en twaalf millennials, wiens taak erin bestond om na te gaan hoe millennial-proof de deelnemende bedrijven waren.

De opdracht voor de Employee Engagement Awards?

Uitzonderlijke verhalen brengen rond betrokkenheid van onze eigen medewerkers. De jury was namelijk op zoek naar “authentieke verhalen vanuit de buik van de organisatie, waarin passie, creativiteit, customer delight en progressie aantoonbaar zijn. Waarin veerkracht wordt getoond in tijden van crisis”.

En die verhalen, die hebben we. Bij Accent vinden we het belangrijk om initiatieven te lanceren waarin onze eigen medewerkers de hoofdrol spelen. Zo lanceerden we in de zomer van 2019 de “Friends of Accent”, een forum waarmee we alle Accenters nog meer inspraak willen geven. In kleine werkgroepen gaan ze aan de slag rond verschillende topics, van ‘Sustainable development’ tot ‘Communicatie’. We hebben ook een groep enthousiaste health & wellbeing fanaten, die alle collega’s de nodige tips en inspiratie bezorgen om zowel fysiek als mentaal gezond door het leven te gaan. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele hartverwarmende initiatieven die het daglicht zagen tijdens de coronacrisis.

En de jury? Die zag dat het goed was… en beloonde ons met een gouden award in de categorie Organisaties met meer dan 500 medewerkers.

We brachten niet één, maar twee awards mee naar huis

De tweede award die we op onze naam mogen schrijven, hebben we aan de millennial jury van de Employee Engagement Awards te danken. Niet alleen de experten waren onder de indruk van onze initiatieven, ook de jongerenjury was van mening dat wij best goed bezig zijn. Dit schreef voorzitter Luka Bresseel achteraf in een blogartikel:

"De betrokkenheid en begeleiding bij Accent Jobs gaven ons het gevoel dat dit de meest stabiele omgeving zou zijn voor een jonge starter die in een organisatie wilt zitten met een hoog ‘employee engagement gehalte’. Maar ook een organisatie waar zij aan hun persoonlijke groei kunnen werken."

En daar zijn wij natuurlijk ongelooflijk trots op!

Wil jij ook deel uitmaken van onze organisatie die employee engagement hoog in het vaandel draagt? Neem dan eens een kijkje tussen onze interne vacatures.

Employee Engagement Awards 2020
Charlotte Meiresonne

Charlotte Meiresonne

Human Resources Manager
Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956