Dit is geen geldige locatie

TekNex: brengt kinderen spelenderwijs in contact met de nieuwste technieken

2022-06-24
TekNex zomerkampen in samenwerking met FluxLab brengen kinderen spelenderwijs in contact met de nieuwste technieken

Deze zomer organiseert Accent TekNex zomerkampen in samenwerking met FluxLab. Aan de hand van avontuurlijke constructies en installaties, laten we kinderen tussen 10 en 14 jaar de nieuwste technieken ontdekken. De zomerkampen komen er als resultaat van een brainstorm op de HVAC denkank die we in september 2021 organiseerden met verschillende stakeholders.


Van HVAC denktank…

Hoe kunnen we de toekomst van de HVAC-sector verder verzekeren? Deze vraag stond centraal tijdens onze eerste HVAC-denktank, die we in september 2021 organiseerden. Samen met verschillende andere bedrijven, onderwijsinstellingen en federaties vonden we het hoog tijd om het imago van de sector aan te pakken. Steeds meer HVAC-vacatures geraken maar moeilijk ingevuld, om de eenvoudige reden dat er geen kandidaten zijn met de juiste vaardigheden. Per vacature voor een koeltechnieker, zijn vandaag slechts 0,65 kandidaten beschikbaar. En dat willen we aanpakken.

… naar HVAC-ation: zomerkampen voor kinderen tussen 10 en 14 jaar

Eén van de ideeën die tijdens de denktank naar boven kwamen, kon op veel enthousiasme rekenen. Kinderen nog voor hun studiekeuze in aanraking laten komen met HVAC-beroepen aan de hand van een zomerkamp. En wie denkt aan saaie presentaties of lessen heeft het mis: tijdens TekNex zullen kinderen zelf eigenhandig een luchtkwaliteitsmeter in elkaar kunnen knutselen, slimme machines leren programmeren, met VR-technieken aan de slag gaan, op bezoek gaan bij echte experts en veel meer. Tussendoor is er uiteraard ruimte voorzien voor sport en spel.

Inschrijven voor TekNex?

TekNex is er voor jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar en zal plaatsvinden op drie locaties: in Kortrijk, Gent en Antwerpen. Het team van ervaren docenten past de klemtonen van het kamp aan naargelang de interesses van de groep. Inschrijven kan op de website van FluxLab

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956