Dit is geen geldige locatie

Opleiden is het nieuwe rekruteren: Accent neemt in-house opleidingscentrum Atrium over

2022-03-16
Overname Atrium

Heet van de naald: Accent neemt in-house opleidingscentrum Atrium over. Atrium gelooft er net als Accent in dat via opleiding beter ingespeeld kan worden op de interne noden van organisaties om profielen in te vullen. “Doordat Atrium de Accent Group versterkt, groeien wij verder uit tot een innovatieve HR partner met een zo compleet mogelijk opleidingsaanbod. Opleiden is het nieuwe rekruteren, we zijn dan ook vereerd dat we hier samen op kunnen inzetten”, aldus Anouk Lagae, CEO van Accent.


Over Atrium

Atrium, dat een van grootste private opleidingscentra is in België, telt meer dan 100 opleiders en heeft ruim 6.000 klanten. Het bedrijf is al vier jaar een van de preferred opleidingspartners van Accent en zal nu als zelfstandige entiteit volwaardig deel uitmaken van de Accent Group. De organisatie beschikt over een breed palet aan opleidingen, zoals code 95 opleidingen voor vrachtwagenchauffeurs, maar ook opleidingen in het kader van preventie en veiligheid, ADR, lassen, soft skills en psychisch welzijn. Daarnaast is Atrium gespecialiseerd op vlak van technische opleidingen, is Qfor gecertificeerd en heeft erkenningen voor KMO portefeuille en Vlaams Opleidingsverlof. Bovendien werken ze samen met nagenoeg alle opleidingsfondsen.

Technisch opleidingsaanbod Accent breidt uit

Dankzij deze overname kan Talent Lab, de opleidingsdivisie van Accent, haar opleidingsaanbod voor bedrijven verder uitbreiden met technische op maat gemaakte oplossingen die in-house georganiseerd kunnen worden. Daarnaast kan nu ook verder ingezet worden op gepersonaliseerde reskilling trajecten, waardoor bestaande medewerkers nieuwe vaardigheden kunnen aanleren. Ook dit zorgt voor een nieuwe instroom aan medewerkers. De uitbreiding vormt een waardevolle aanvulling op de eerdere meer algemene technische opleidingen.

Hire the will, train the skill

De HR markt is dynamischer dan ooit, en bedrijven hebben het steeds moeilijker om de juiste profielen aan te trekken. Er is dan ook een nijpend tekort aan geschikte profielen op de arbeidsmarkt. Opleiden is het nieuwe rekruteren geworden. Wanneer profielen onvindbaar zijn, gaat Accent deze samen met haar klanten “vormen” door kandidaten op te leiden. Deze manier van werken ligt helemaal in lijn met onze filosofie “hire the will, train the skill”. Het stelt bedrijven in staat om mensen aan te trekken die anders in eerste instantie niet in aanmerking zouden zijn gekomen voor een bepaalde job, zoals een horecamedewerker die wordt omgeschoold tot loodgieter.

Pablo Coosemans, zaakvoerder van Atrium bevestigt dit: “Mensen binnen bedrijven omscholen of aanvullende skills bijbrengen is de kortste weg om de juiste competenties in huis te krijgen. Deze overname biedt veel doorgroeimogelijkheden voor Atrium, omdat onze opleidingen op grotere schaal zullen worden aangeboden door een HR expert als Accent. Ik ben dan ook trots dat we Atrium na 12 jaar verder kunnen uitbouwen met de ondersteuning van een sterke, innovatieve HR expert zoals Accent met wie we reeds nauw samenwerkten. Onze creatieve en innovatieve oplossingen stellen veel bedrijven in staat om sneller in te spelen op hun interne noden om de juiste profielen ingevuld te krijgen.

Je bent eigenlijk nooit áfgestudeerd

Accent wil met haar opleidingsaanbod via Talent Lab en Atrium uitgroeien tot een innovatieve partner waarbij Happy Lifelong Learning centraal staat. De voorbije jaren is Accent dan ook geëvolueerd van een uitzendkantoor pur sang dat beschikbare kandidaten koppelt aan vacatures bij haar klanten, tot een talent placement bedrijf. Accent consulenten nemen nu een rol op als jobcoach, waarmee ze kandidaten doorheen hun volledige loopbaan begeleiden als zij dat wensen.

Er wordt bij Accent dan ook uitgegaan van het idee dat je nooit bent áfgestudeerd. Ook zodra studies afgerond zijn, blijft bijleren immers cruciaal. Accent zet daarom al jaren in op opleiding en het laten groeien van talenten, voor zowel eigen medewerkers, als voor uitzendmedewerkers en klanten. Belangrijk is dat het bijleren fun is, het moet niet altijd saai en theoretisch zijn.

Anouk Lagae, CEO van Accent: “Met Accent willen we uitgroeien tot een innovatieve HR partner die over een compleet opleidingsaanbod beschikt. We kunnen bedrijven op die manier vlot een kwalitatief aanbod brengen van opleidingen en samen met hen werken aan nieuwe pool van kandidaten die we samen ‘vormen’. Via Happy Lifelong Learning willen we ook bij hun huidige medewerkers meer werkplezier creëren.

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956