De Grote Werkplezier Studie

Wist u dat bijna de helft van de Belgen een laag tot matig niveau van werkplezier ervaart in zijn of haar job?
 
Uit een recent onderzoek* van Accent in samenwerking met Impetus Academy en expert Maarten Vansteenkiste blijkt dat de gemiddelde Belg voornamelijk zoekt naar balans, zinvolheid en verbondenheid op het werk.

Razend interessant natuurlijk, die algemene cijfers. Maar hoe is het gesteld met de mate van werkplezier in uw onderneming?

Hoeveel procent van uw medewerkers geeft aan plezier te ervaren op het werk? Waarop scoort uw onderneming goed en wat kan beter?

Om alle Belgische ondernemingen inzicht te geven in de mate van werkplezier in hun organisatie, lanceert Accent De Grote Werkplezier Studie.

De Grote Werkplezier Studie werd ontwikkeld door Impetus Academy in opdracht van Accent en geeft alle deelnemende ondernemingen een oriënterend beeld van hoe het is gesteld met het werkplezier binnen hun organisatie. Autonomie, verBondenheid en Competentie, die weleens het ABC van werkplezier worden genoemd, zullen hier een belangrijk rol in spelen. De studie is een pulse meting die richting geeft aan organisatieontwikkeling en aanknopingspunten biedt voor meer verdiepende analyse en concrete HR initiatieven. Er zijn drie aspecten die gemeten worden.
Meer weten over de meting?
* Impetus Academy, een spin-off van UGent, heeft in samenwerking en in opdracht van Accent een onderzoek gedaan naar werkplezier bij een representatieve steekproef van 1001 respondenten tijdens de periode 12-18 november 2020 (51.9% man; gemiddelde leeftijd van 41.61 jaar).

Hoe werkt het?

Registreer uw organisatie (min. 15 medewerkers) voor De Grote Werkplezier Studie vóór 14 maart.

Kostprijs:
  Gratis voor Accent-klanten waarbij er een samenwerking was in 2020 en/of 2021
  Bedrijven met 15-50 medewerkers: € 500
  Bedrijven met 50-250 medewerkers: € 1000
  Bedrijven met meer dan 250 medewerkers: € 1500

Lancering individuele survey

Elke geregistreerde onderneming ontvangt een individuele link om deel te nemen aan de studie. De survey, die verspreid kan worden onder alle medewerkers, wordt afgesloten op 16 april.

Bekendmaking resultaten

In de week van 17 mei ontvangt elke geregistreerde onderneming een individueel rapport met alle resultaten en bevindingen die uit de studie zijn voortgekomen.

Waarom organiseert Accent De Grote Werkplezier Studie?

Al meer dan 25 jaar zit werkplezier in ons DNA. We zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid werkgeluk te creëren voor meer dan 18 000 mensen elke dag. Om werkplezier breder te stimuleren voor alle medewerkers en bedrijven buiten Accent, lanceren we De Grote Werkplezier Studie. Onderzoek toont immers aan dat werkgevers het belang van werkplezier voor de medewerkers onderschatten.

Anouk Lagae, CEO Accent

Alle ondernemingen groot en klein kunnen aan ‘De Grote Werkplezier Studie’ deelnemen met hun medewerkers.

Met deze studie wil Accent andere ondernemingen en hun medewerkers helpen benchmarken, inspireren, alsook kennis en ervaringen onder elkaar delen. We worden immers sterker allen samen, zowel als bedrijf, maar ook als maatschappij met meer gelukkige werknemers.

 

Neem deel aan De Grote Werkplezier Studie

Benieuwd naar de belangrijkste inzichten over werkplezier in uw organisatie? Registreer u dan voor De Grote Werkplezier Studie via onderstaand formulier.

Algemene voorwaarden van De Grote Werkplezier Studie
Privacy policy van Accent

Heeft u ondertussen vragen over De Grote Werkplezier Studie?
Contacteer ons via werkplezier@accentjobs.be