Welkom!

Kou op de werf
Weersomstandigheden | Tips & tricks

Hoe trotseer je de kou op de werf?

Brrr, het is koud buiten. Negatieve temperaturen en winterse neerslag. Het is niet bepaald de beste combinatie als er gewerkt moet worden op een werf. Niet alleen dreigt de planning sneller in het honderd te lopen, de kou heeft ook een impact op de gezondheid van iedereen die buiten vertoeft. Gelukkig kan je enkele maatregelen nemen om de werf draaiende te houden. Wij zetten de belangrijkste tips even op een rijtje.
heb ik recht op een eindejaarspremie
interim | Dertiende maand

Heb ik recht op een eindejaarspremie?

Een eindejaarspremie, de zogenaamde ‘dertiende maand’ is een bonus die deel uitmaakt van je loon. Er gelden echter dezelfde fiscale verplichtingen die van kracht zijn op je loon. Je moet dus belastingen en sociale bijdragen betalen. Een eindejaarspremie is echter niet verplicht en is afhankelijk van de sector waarin je werkt. Er bestaan verschillen tussen de premies voor vaste werknemers en uitzendkrachten.
Safety works beurs
veiligheid | preventie

Safety works: waarom veiligheid op het werk cruciaal is!

Op 16 november vond de eerste editie plaats van Safety Works, een beurs waarbij veiligheid op het werk centraal stond. De meeste mensen denken dan spontaan aan beroepen waarbij onveilige situaties dagelijkse kost zijn, maar bouwvakkers zijn niet de enigen die met gevaarlijke situaties in aanraking komen. Want moet een administratief bediende niet elke ochtend het verkeer trotseren? Kan een winkelbediende niet geconfronteerd worden met een agressieve klant? En bestaat de kans niet dat iemand met een zittend beroep evenzeer last heeft van een pijnlijke rug als een schrijnwerker?
Bouwnieuws en Accent Construct aan het woord
Trends | Accent Jobs

Op zoek naar medewerkers. Al eens uitzendkrachten overwogen?

Goede arbeidskrachten zijn vandaag de spreekwoordelijke speld in de hooiberg. Hoe detecteer je in het schaarse aanbod de witte raaf? Vormen uitzendkrachten een veelbelovende opstap naar vaste contracten? Bouwnieuws peilde bij twee aannemers naar hun ervaringen met uitzendkrachten en liet ook twee Accent-experts aan het woord.
Joyce CTRL-F
bedrijfscultuur | collega

Medewerker in de kijker: Joyce van CTRL-F

Omdat ‘werken bij Accent’ iets is dat meerdere ladingen dekt, zullen we vanaf nu af en toe een medewerker in de kijker zetten. Joyce van CTRL-F bijt de spits af!
tips om niet ziek te worden
Tips & tricks | gezondheid

Tips om niet ziek te worden

De temperaturen dalen, de kelen beginnen te kriebelen en je collega is al enkele dagen lang non-stop aan het niezen. Jep, de winter staat voor de deur en dat zullen we geweten hebben. Gelukkig hoeft dat niet per se hand in hand te gaan met ziek worden. Wij zetten enkele handige tips op een rijtje om te vermijden dat de griep ook jou te pakken krijgt. Is het helaas toch al te laat? Dan geraak je er met deze tips des te sneller bovenop.
hoe en wanneer wissel ik best mijn winterbanden
mobiliteit | Weersomstandigheden

Hoe en wanneer wissel ik best mijn zomerbanden?

Door de warme indian summer temperaturen zouden we het bijna vergeten, maar het is weer tijd om die winterbanden van onder het stof te halen. Wanneer vervang je ze nu het best? En steek je zelf je handen uit de mouwen of laat je het beter doen door een professional?
Mama/papaccenter namiddag
bedrijfscultuur | werksfeer

Family first op onze mama/papaccenter-namiddag!

Familiewaarden en het gezin staan centraal bij Accent. Op 24 oktober mochten alle toekomstige en kersverse mama’s en papa’s dan ook vroeger stoppen met werken om met z’n allen richting Oostkamp te gaan, waar ze uitgenodigd werden voor een gezellige Mama/Papaccenter-namiddag.
30/10/2018

This was Accent BLOOM!

safety day accent construct
veiligheid

Accent Construct doet het veilig

Begin april, de zon sluimert aan een grijze hemel. Iedereen wordt ’s middags aan het competentiecentrum van de VDAB verwacht voor de Safety Day.
3 4 5 6 7 8 9