Welkom!

Wettelijke feestdagen 2020
verlof | vakantie

De wettelijke feestdagen van 2020 in België

2020, een nieuw jaar! Dat betekent nieuwe officiële feestdagen om in je agenda aan te kruisen! Wij goten ze allemaal in een handig overzicht, dus haal die agenda maar boven!
Goede voornemens 2020
werksfeer | Tips & tricks

Vijf goede voornemens om in 2020 op je werk toe te passen

Een nieuw jaar, dat betekent traditiegetrouw ook nieuwe voornemens. Iedereen denkt dan meteen aan voornemens zoals vaker gaan sporten en minder ongezond eten, maar goede voornemens kunnen je tijd op het werk ook een flinke boost geven. Deze vijf voornemens zijn wat ons betreft zeker het overwegen waard!
Meest gestelde vragen sollicitatiegesprek
sollicitatiegesprek | sollicitatietips

De meest gestelde vragen op een sollicitatiegesprek

Met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek op zak, sta je alweer een stapje dichter bij die nieuwe job. Als het gesprek vlot verloopt, is de kans namelijk groot dat je aangenomen wordt. Wil jij je sollicitatiegesprek tot in de puntjes voorbereiden? Zorg er dan voor dat je op de meest gestelde vragen een antwoord klaar hebt. Wij vroegen onze recruiters naar hun favoriete vragen.
Motivatiebrief schrijven
sollicitatietips | Tips & tricks

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

Je bent de vacature van je leven tegengekomen en staat te popelen om de recruiter volledig in te pakken op je sollicitatiegesprek. Fantastisch, maar… je moet je uitnodiging voor dat sollicitatiegesprek nog weten te bemachtigen. Geen betere manier om je kansen op een gesprek te vergroten dan met een goede motivatiebrief! Met deze tips is de klus zo geklaard.
Accent Innovatiebeurs
Accent Jobs | Trends

Accent bouwt aan de toekomst

Op 18 en 19 oktober 2019 vond de tweede editie van onze Accent Innovatiebeurs plaats, een tweedaagse om jongeren warm te maken voor techniek. Clichés dat technische jobs en jobs in de bouwsector vooral belastend en eentonig zijn, zijn vandaag de dag volledig achterhaald, en dat wilden wij bewijzen. We vroegen initiatiefneemster Lien Byttebier, General Manager van Accent Construct, hoe zij de beurs heeft ervaren.
Succesverhaal Nazeer Renotec
doorgroeien

Medewerker wordt ambassadeur: het verhaal van Nazeer

Werken als uitzendconsulent, da’s ook levens veranderen. Een kandidaat matchen aan een job die hij of zij fantastisch vindt, zorgt elke dag opnieuw voor de nodige dosis adrenaline in onze Accent kantoren. Al zijn er ook soms succesverhalen die wat langer blijven nazinderen dan andere. Het inspirerende verhaal van Nazeer is daar eentje van.
Ecocheques
ecocheques |

Wat kan ik kopen met ecocheques?

Elk jaar weer dezelfde vraag: wat doe ik met mijn ecocheques? Geen paniek, je hoeft heus niet nóg een zaklamp of een set batterijen in te slaan om je ecocheques te gebruiken voor de vervaldatum ervan in zicht is. De lijst met ecocheque-proof producten en diensten wordt steeds langer! Inspiratie nodig? Wij geven je wat tips!
Solliciteren in de zomer
sollicitatietips

Waarom solliciteren in de zomer wél een goed idee is

Je zou het niet verwachten, maar solliciteren in de zomerperiode is wel degelijk een goed idee. Dat een aanzienlijk deel van de bevolking in juli of augustus vakantie neemt, betekent namelijk niet dat aanwervingen stilvallen. Integendeel: voor openstaande vacatures zijn recruiters vaak dringend op zoek naar de geschikte kandidaat. Solliciteren is de boodschap!
Vanaf welke temperaturen mag je stoppen met werken
Weersomstandigheden

Vanaf welke temperaturen mag je stoppen met werken?

Ha, eindelijk, zomer! Veel mensen denken bij warm weer meteen aan een terrasje op een zwoele zomeravond of een gezellige barbecue met de collega’s. Al moet er tijdens een hittegolf natuurlijk ook nog gewerkt worden. Wanneer zijn de temperaturen nu echt te hoog om te werken? Compliance Risk Manager Michèlle vertelt er alles over.
Afkoelen op kantoor
Tips & tricks | Weersomstandigheden

Vijf tips om af te koelen op kantoor

Heerlijk toch, die warme zomers. Genieten van de zon kan iedereen, maar productief zijn is niet altijd evident als er een hittegolf plaatsvindt. Heb jij het ook moeilijk om je te concentreren als het te warm is op kantoor? Met deze vijf tips ga je een succesvolle zomer tegemoet.
1 2 3 4 5 6