Welkom!

8 tips thuiswerken
thuiswerk

8 tips om productief thuis te werken

In tijden waarin het Coronavirus de hele wereld in zijn greep houdt, wordt iedereen die dat kan geadviseerd om thuis te werken om de verspreiding van het virus af te remmen. En dat advies wordt opgevolgd, want de treinen zijn extreem leeg, de straten lijken verlaten en er zijn amper files te bespeuren. Maar hoe pak je thuiswerken nu concreet aan, zonder al te veel aan productiviteit te moeten inboeten? Productief werken is geen evidentie thuis. Wij geven je enkele tips.
Accent en MVO
Accent Jobs | ondernemen

Match made in heaven: Accent en MVO

We hoeven het niet te herhalen: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), soms ook simpelweg duurzaam of maatschappelijk ondernemen genoemd, wint almaar aan belang in het professioneel landschap. Het is op vandaag niet zomaar een trend, eerder een noodzaak. Accent zet als organisatie uiteraard ook in op integratie. Dit doen we met initiatieven zoals JobRoad en Foreign Integration én met steun van het Europees Sociaal Fonds.
Opzegtermijn
opzegtermijn

Bereken hier je opzegtermijn

Ben je van plan om je ontslag in te dienen of heb je je ontslag gekregen van je werkgever? Dan staat er je nog een opzegperiode te wachten, tenzij jullie dit onderling anders beslissen. Dat is een periode waarin je doorwerkt, nadat je je ontslag hebt gegeven of gekregen. Hoe lang die periode bedraagt, is afhankelijk van verschillende factoren.
Klein verlet
verlof

Wanneer heb je recht op klein verlet?

Bij klein verlet, kort verzuim of omstandigheidsverlof heb je als medewerker het recht om afwezig te zijn op het werk, met behoud van loon. Wanneer je precies recht hebt op klein verlet en welke types er bestaan, lees je hieronder.
Ontslag vergoeding
ontslagvergoeding

Heb je recht op een ontslagvergoeding?

Als je werkgever beslist om je te ontslaan, dan moet jij ofwel je opzegperiode uitdoen of krijg je een ontslagvergoeding. Zo’n ontslagvergoeding stemt overeen met het bruto loon van je opzegperiode plus vakantiegeld, eindejaarspremie en extralegale voordelen die je tijdens de opzegperiode nog zou moeten ontvangen.
SWOP Stage
Apps | Swop

SWOP Stage: swipe jezelf een stageplek!

Goed nieuws voor al wie niet wist waar te beginnen in de zoektocht naar een interessante stageplek of stagiair. Met SWOP Stage lanceren wij een makkelijk, online platform om stageplekken aan te bieden én te zoeken.
Hoe stel ik een goed cv op
CV | sollicitatietips

Hoe stel ik een goed cv op?

Ben jij op zoek naar een nieuwe of misschien wel eerste job? Dan is de kans groot dat je tijdens het sollicitatieproces je cv zal moeten bezorgen aan je Accent contactpersoon of aan het bedrijf waar je gaat solliciteren. Maar wat is een cv nu precies? Waarvoor dient het? En waarmee hou je beter rekening als je je cv opstelt? Wij helpen je graag op weg!
Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief
sollicitatiebrief | sollicitatietips

Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief?

De kans is groot dat je tussen al onze openstaande vacatures een job tegenkomt waarvoor je heel graag op gesprek zou gaan. Het enige wat je nog moet doen, is een overtuigende sollicitatiebrief schrijven. Maar hoe begin je daar nu aan? En wat is het verschil tussen een sollicitatiebrief en een motivatiebrief?
Wettelijke feestdagen 2020
verlof | vakantie

De wettelijke feestdagen van 2020 in België

2020, een nieuw jaar! Dat betekent nieuwe officiële feestdagen om in je agenda aan te kruisen! Wij goten ze allemaal in een handig overzicht, dus haal die agenda maar boven!
Goede voornemens 2020
werksfeer | Tips & tricks

Vijf goede voornemens om in 2020 op je werk toe te passen

Een nieuw jaar, dat betekent traditiegetrouw ook nieuwe voornemens. Iedereen denkt dan meteen aan voornemens zoals vaker gaan sporten en minder ongezond eten, maar goede voornemens kunnen je tijd op het werk ook een flinke boost geven. Deze vijf voornemens zijn wat ons betreft zeker het overwegen waard!
1 2 3 4 5 6