Accent is de allerbeste werkgever van België

Dé reden die je ongetwijfeld over de streep haalt om voor Accent te kiezen? Wij zijn de allerbeste werkgever van België! In maart 2021 wonnen wij de Best Workplaces Large award, die uitgereikt werd door het Great Place to Work® Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School. En daar zijn we bijzonder trots op!

De eindscore wordt meebepaald door eigen medewerkers

Geweldige werkplekken worden gekenmerkt door een grote mate van vertrouwen, in combinatie met betekenisvolle waarden en impactvol leiderschap. Uniek in de aanpak van deze verkiezing is dat de evaluatie door interne medewerkers primeert. De winnaar van de wedstrijd wordt namelijk bepaald op basis van twee pijlers: enerzijds een werknemersbevraging die onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf, en anderzijds een HR-bevraging die het werkgeversbeleid van de organisatie evalueert.

Daarom verdienen wij de titel van beste werkgever

Wij investeren voortdurend in onze medewerkers en staan al sinds 2003 genoteerd in de Europese lijsten van Great Place to Work. In 2021 werden we erkend voor onze aanpak rond werkplezier, ondernemerschap en werknemersparticipatie. Horizontale en verticale doorstroming binnen functies die niet meteen aansluiten bij de studies zijn schering en inslag bij Accent. De doorstroming is mede mogelijk door de 200 opleidingsuren die elke medewerker tijdens het eerste werkjaar krijgt. Zo kan iemand van finance via HR naar sales groeien of kan een marketingprofiel op HR gaan werken of vice versa. Jaarlijks groeien op die manier zo’n 25% van de medewerkers intern door. Bijna de helft van onze nieuwe medewerkers solliciteert bij Accent op aanraden van een bestaande medewerker!

Zin om deel uit te maken van ons grote team? Bekijk onze interne vacatures en solliciteer vandaag nog!