Accent Boostcamp


Onze jarenlange ervaring met zowel grote als kleinere bedrijven leert ons dat het voor schoolverlaters niet altijd evident is om het te halen ten opzichte van kandidaten die al meer ervaring op de teller hebben. Bedrijven leggen de lat voor hun kandidaten namelijk steeds hoger.

Hoewel jongeren soms al ervaring opdoen tijdens een stage en al tal van theoretische en praktische kennis aangeleerd krijgen op school, missen ze vaak nog een aantal doorslaggevende soft skills die broodnodig zijn op de arbeidsmarkt.

Precies om die reden hebben wij het Boostcamp programma opgericht. Aan de hand van een achttal praktische modules zorgen wij ervoor dat uw studenten nog sterker in hun schoenen zullen staan eens ze de schoolbanken achter zich zullen laten.

De modules

Smack my pitch up

Presenteren, het is en blijft iets waar heel wat leerlingen tegenop kijken. Tijdens deze praktijkgerichte module leren we hen alle kneepjes van het vak. We bewijzen hen dat een goede voorbereiding cruciaal is, tonen het belang van lichaamstaal aan en geven tal van praktische tips om ervoor te zorgen dat hun publiek geboeid blijft.

Free your mind

De kans is groot dat u uw eerste echte werkdag nog levendig voor de geest kan halen. Beginnen werken wordt voor heel veel mensen als enorm overweldigend ervaren. Deze sessie draait volledig om de mindset van de leerlingen. Wat is dat nu precies, gelukkig zijn? Is er een verschil tussen gelukkig en blij zijn? En wat hebben die zogenoemde neurotransmitters te maken met dit alles?

Social law

De dag dat studenten dan uiteindelijk hun diploma bemachtigd hebben, komt er vaak een administratieve rompslomp op hen af. Zich aansluiten bij een mutualiteit, een hospitalisatieverzekering nemen, een VDAB-account aanmaken… Het staan hen allemaal te wachten. Wij voorzien met de Social Law module een volledige checklist, zodat de leerlingen niets meer over het hoofd kunnen zien!

Roos van Leary

Op een professionele manier samenwerken met collega's zal op termijn van elke student verwacht worden. De Roos van Leary is een schematische weergave van verschillende gedragstypes en het effect daarvan op anderen. Het geeft het nodige inzicht om bewust keuzes te maken in actie en reactie. Bij het sturen van gedrag kan invloed uitgeoefend worden op wat gezegd wordt, maar ook op hoe het gezegd wordt. Bij dit model gaat het vooral over het tweede.

Keep it social media

Dat social media anno 2019 niet meer weg te denken zijn in de leefwereld van jongeren, hoeven we u niet meer te vertellen. Maar weten uw studenten ook welke impact social media kunnen hebben op hun zoektocht naar een (studenten)job? In deze module leggen we niet alleen alle valkuilen rond social media bloot, maar tonen we ook aan dat een correct social mediagebruik net gunstig kan zijn in hun toekomstige carrière.

VCA

Pas afgestudeerden krijgen helaas nog al te vaak te horen dat ze te weinig praktijkervaring hebben. Daarom voorzien wij ook VCA-cursussen, zodat ze meteen een streepje voor hebben op hun cv.
Opgelet: wij bieden enkel de training aan. Om het certificaat te bemachtigen, dienen studenten zich nog zelf in te schrijven voor een examen.

Hire me!

Solliciteren kan aangeleerd worden, daar zijn wij rotsvast van overtuigd. De Hire me!-module wordt een sollicitatietraining pur sang. Naargelang de behoeftes en voorkennis van de leerlingen, leren we hen een professioneel cv opmaken, wat LinkedIn kan betekenen voor hun carrière, hoe ze zich perfect kunnen voorbereiden op hun eerste sollicitatiegesprek, enzovoort. In het tweede gedeelte van deze module wordt het belang van hun attitude uitgelicht.

Talentspotter

Met onze Talentspotter tool brengen we de competenties van technische studenten nog beter in kaart. De tool meet zowel technische competenties als soft skills.

Praktische informatie

Voor wie? De modules zijn geschikt voor leerlingen vanaf 16 jaar. Inhoudelijk worden de accenten steeds aangepast naargelang de leeftijd en de studierichting van de leerlingen.

Waar? Wij bieden de verschillende modules aan op uw school.

Prijs? Het Boostcamp programma is volledig gratis voor uw school!

Wanneer? Wanneer u wilt! Mocht het dit jaar niet meer in uw planning passen, dan is het uiteraard ook mogelijk om de Boostcamp modules volgend jaar te organiseren.

Wenst u meer informatie? Laat dan hieronder uw gegevens na, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen contacteren!

Gegevens van de school
Persoonlijke gegevens
De modules
Kies je gewenste datums:
Heeft u nog vragen?