Welkom!

Innovatiecampus
Accent Jobs | Trends

Zo maken wij jongeren warm voor technische jobs

Jongeren warm maken om voor een technische studierichting te kiezen, door aan te tonen hoe interessant en vernieuwend technische beroepen kunnen zijn. Dat was de bedoeling van de Accent Innovatiecampus dit jaar. Of we daarin geslaagd zijn? Oordeel gerust zelf!
Feestdagen 2021
vakantie | verlof

De wettelijke feestdagen van 2021 in België

Werken is plezant, maar tegen een dagje betaald thuisblijven zegt niemand neen, nietwaar? Het jaar 2021 telt weer een pak feestdagen en vakanties om met stip in je agenda aan te kruisen. Wij goten ze allemaal in een handig overzicht.
Employee Engagement Award
Accent Jobs | bedrijfscultuur

Wij wonnen de Employee Engagement Awards

Eind september vond in Mechelen de eerste editie plaats van de Employee Engagement Awards. De jury bekroonde er 7 laureaten met een award omwille van het uitzonderlijke engagement van hun medewerkers. Spoiler: Accent viel maar liefst twee keer in de prijzen.
c
opleiding

Heb ik recht op Vlaams opleidingsverlof?

Vlaams opleidingsverlof is het recht voor elke werknemer uit de privésector om, onder bepaalde voorwaarden, afwezig te zijn op het werk om een opleiding te volgen. De werknemer wordt doorbetaald tijdens de afwezige uren; de werkgever kan een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen van de overheid.
CV | sollicitatietips

Welke lay-out gebruik je voor je cv?

Heb jij een nieuwe job op het oog of sta je op het punt om je cv een professionele update te geven? Strak plan, want je cv bepaalt voor een groot deel je eerste indruk in het bedrijf waar je solliciteert. Maar hoe bepaal je nu de lay-out van je cv? Wij zetten alle aandachtspunten op een rij!
Knelpuntberoepen
vacature | sollicitatietips

Snel een job vinden? Kies voor een knelpuntberoep!

Ben jij op dit moment dringend op zoek naar een nieuwe job? Als je voor één van deze knelpuntberoepen kiest, kan je morgen al aan de slag!
Tips eerste job
Tips & tricks | sollicitatietips

Op zoek naar een eerste job? Bereid je voor met deze 5 handige tips!

Is het einde van jouw schoolcarrière in zicht en ben je helemaal klaar om die schoolbanken voor eens en voor altijd achter je te laten? Dan is het tijd om werk te maken van die langverwachte eerste job. Maar… hoe pak je die zoektocht nu precies aan? Wij geven je 5 gouden tips!
Tips eerste werkdag
starters | werksfeer

Drie gouden tips om je eerste werkdag met glans te doorstaan

Als je net een contract getekend hebt bij een nieuwe werkgever, kijk je uiteraard hard uit naar je nieuwe job. Toch gaat de eerste werkdag vaak gepaard met angstzweet en klamme handjes. Je wilt een goede indruk maken, alles snel onder de knie krijgen, aan de verwachtingen voldoen,… Alles samen lijkt die eerste werkdag loodzwaar. Toch hoeft het zo’n vaart niet te lopen. Aan de hand van deze drie gouden tips overleef je je eerste werkdag zonder kleerscheuren!
Tips zenuwen sollicitatiegesprek
sollicitatiegesprek | sollicitatietips

Tips om je zenuwen de baas te blijven tijdens een sollicitatiegesprek

Aan je droomjob gaat menig sollicitatiegesprek vooraf. Heel wat mensen hebben last van zenuwen tijdens een sollicitatie. En dat is ook normaal, want het is een belangrijk gesprek! Natuurlijk mogen je zenuwen niet de bovenhand nemen tijdens het sollicitatiegesprek. Voorkom dus liever dat het gesprek onder je zenuwen lijdt of dat je toeklapt. Deze tips helpen je alvast je zenuwen te bedwingen.
Sharejobs
Trends | Accent Jobs

SHAREJOBS: ook intern delen wij onze talenten!

Eind mei lanceerden wij SHAREJOBS, een deelplatform waarop bedrijven medewerkers (tijdelijk) aan elkaar kunnen uitlenen, maar dan zonder de complexe administratie die zo’n uitwisseling in veel gevallen met zich meebrengt.
1 2 3 4 5 6