Payroll

U gaat er, samen met uw team, dubbel zo hard tegenaan na de coronacrisis? U blijft omwille van die reden uw team versterken? Dat vinden wij sterk! Bedrijven zoals dat van u geven andere werkgevers moed om sterker dan ooit aan de slag te gaan.

Wij houden zoveel mogelijk vinger aan de pols bij tal van werkgevers en merken dat het rekruteringsproces sinds de coronacrisis grotendeels digitaal verloopt en wint aan snelheid. Twee sterktes waar Accent al jaren op inzet.

We begrijpen dat werkdruk soms moeilijk te voorspellen valt, of dat u misschien minder tijd wil spenderen aan het rekruteren van nieuwe medewerkers voor uw bedrijf. Wij bieden met Accent Payroll de perfecte flexibele oplossing om u het administratieve leven makkelijker te maken.

De voordelen die Accent Payroll u kan bieden 

Snelle en professionele digitale preselectie

U heeft uw vacature succesvol geplaatst en de reacties komen vlot binnen? Accent kan u ondersteunen in de preselectie om snel tot de meest geschikte kandidaat te komen. U wint hierdoor tijd voor alle andere zaken waarmee u momenteel geconfronteerd wordt.

Wat doen wij?

 • Een online interview met de door u geselecteerde kandidaat.
 • Een grondige bespreking van de functie en de competenties die nodig zijn voor de job.
 • Een referentiecheck bij vorige werkgevers.
 • Relevante testings in samenwerking met Cebir.

 

Een brede waaier aan online testen

U heeft dan wel een hoge nood aan extra medewerkers, maar wil uiteraard niet inboeten aan kwaliteit. Testing is een essentieel onderdeel van het rekruteringsproces, waarvoor Accent samenwerkt met Cebir. Ons tarief bevat 2 testen specifiek op maat van uw openstaande vacatures.

 

Evolutiegesprekken

Uw medewerker start op in bijzondere tijden. We denken dat een tweede luisterend oor daarom meerwaarde heeft. Ook na opstart plannen we verschillende opvolgmomenten in met uw payrollmedewerker. Een telefoontje na de eerste werkdag, bij ontvangst van de eerst loonbrief, na één maand, enzovoort. We ondervinden dat de retentie aanzienlijk verhoogt door dit initiatief. Doorgaans bieden we deze service enkel aan bij selectie door Accent, echter kunnen we deze dienst nu ook aanbieden bij payrolling indien u dit wenst.

 

Online platform voor loonadministratie

Accent heeft een online platform dat u snel en veilig in staat stelt de loonadministratie van uw medewerker(s) in alle transparantie te verzorgen. U kan via het online platform alle contractinformatie en facturatie raadplegen.

 

Compliance

Wij kennen uw paritair comité en sector en zullen ervoor zorgen dat uw payrollmedewerker conform verloond wordt. Het laatste dat u in dergelijke tijden wil, is energie verliezen aan foutieve administratie. Net daarom maken we op voorhand goede afspraken.

Wordt u voor het eerst geconfronteerd met bepaalde wetgeving? Of zit u gewoonweg met algemene vragen rond HR? Uw contactpersoon is hiervoor opgeleid en, indien hij of zij u geen antwoord kan bieden, hebben we een team van experts voor u klaarstaan die ondersteuning bieden vanop ons hoofdkantoor. Ook nodigen wij u graag uit voor webinars over relevante topics. Een goed voorbeeld hiervan is onze recente webinar in samenwerking met advocatenkantoor Claeys & Engels over de impact van het coronavirus op uw onderneming.

 

Uitzendarbeid

Het voordeel van uitzendarbeid is dat er pas gefactureerd wordt wanneer uw nieuwe medewerker effectief opstart. Alle voorafgaande diensten worden niet in rekening gebracht. De flexibiliteit die uitzendarbeid daarnaast biedt, kan vandaag de dag een antwoord bieden op uw noden. Gezien uitzendarbeid een arbeidsovereenkomst is gebaseerd op wekelijkse contracten, geniet u van tal van voordelen:

 • U beslist zelf of het contract wekelijks verlengd dient te worden.
 • U beslist over het uurrooster dat u wenst aan te bieden, uiteraard conform de wetgeving.
 • U hangt niet vast aan opzegvergoedingen of -termijnen indien de samenwerking niet loopt zoals gewenst.
 • U betaalt geen gewaarborgd loon bij ziekte of klein verlet.

 

Samen verantwoordelijk

In de eerder vermelde zaken schetsten wij reeds de verantwoordelijkheden van Accent. Als gebruiker van uitzendarbeid heeft u de leiding en het toezicht over de medewerker en staat u in voor het onthaal en de opleiding op de werkvloer. Samen ondertekenen we bij opstart een werkpostfiche waarin deze verantwoordelijkheden duidelijk omschreven worden.

 

Samengevat
Sociaal secretariaat Accent Payroll

Vaste inschrijvingskost per persoon, ongeacht het aantal gewerkte dagen

 Geen inschrijvingskost
 Administratieve werklast  Beperkte administratie
 x  Referentiecheck
 x  Testing (Cebir)
 x  Opvolging en evolutiegesprekken
 x  Bescherming tegen motivatieplicht
 x  Digitaal platform voor contractopvolging
 Kost voor arbeidsongevallenverzekering  Geen kost voor arbeidsongevallenverzekering
 Extra kosten bij juridisch advies  Gratis eerstelijnsadvies
 Ziekte: volledige kost voor de werkgever  Ziekte: enkel eerste dag kost voor de werkgever
 Mogelijke opzegvergoeding  Kosteloze stopzetting
 Kosten voor medisch onderzoek  Geen kosten voor medisch onderzoek
  x  24/7 ondersteuning

U hebt een buitenlandse kandidaat?

Wij hebben de nodige expertise! Met meer dan 10 jaar ervaring in het tewerkstellen en begeleiden van uw buitenlandse medewerkers hebben we net dat stapje voor. Naast de hierboven vermelde voordelen van ons flexibele payrollsysteem, doet Accent Foreign er nog een schepje bovenop

 • Administratieve opvolging en 24/7 ondersteuning
 • Bijstand en hulp bij:
  • Inschrijving in het gemeentehuis
  • Inschrijving bij de mutualiteit
  • Opening van een bankrekening
  • Het vinden van huisvesting
  • Aanvragen van kinderbijslag
 • Begeleiding in de moedertaal van de kandidaat
 • Begeleiding bij medisch onderzoek en afleggen van VCA-examen
 • In orde brengen van arbeidskaarten

Interesse of vragen?

Laat het ons weten via infopayroll@accent.be. Onze collega's helpen u met de glimlach verder.  


Op zoek naar medewerkers

Accent focust op jobs met optie vast. Zo trekken wij topkandidaten aan die we in onze gespecialiseerde kantoren zorgvuldig screenen via een uitgebreide profielanalyse.

Nowjobs

Soms nood aan extra hulp?

In een paar seconden vind je een medewerker. Dit 24/7, waar je ook bent. Meer informatie?