Moving Forward: sociale verkiezingen + fiscale voordelen op overuren en werken in onroerende staat

Gent: dinsdag 26 maart
Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent
Antwerpen: vrijdag 29 maart
Blue Point, Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen

Sociale Verkiezingen

Hoewel de sociale verkiezingen van mei 2020 op dit moment wellicht nog een ver-van-uw-bed show lijken, kan het de moeite lonen om nu al van start te gaan met de voorbereidingen.

Misschien moet u voor de eerste keer sociale verkiezingen organiseren of heeft u al een aantal verkiezingen achter de rug. Een goede voorbereiding begint in elk geval met degelijke informatie. Net als andere jaren, zullen er ook ditmaal weer een aantal wijzigingen aan de wetgeving worden aangebracht, zoals een andere telling van de uitzendkrachten in het tweede kwartaal.

Een tijdige voorbereiding houdt ook in dat u nadenkt over een aantal strategische opties: kan u nog vermijden om verkiezingen te organiseren, hoe zal u de omvang van de onderneming omschrijven (samenvoegen of afsplitsen van entiteiten), wie behoort er tot het leidinggevend personeel dat namens de werkgever in het preventiecomité of de ondernemingsraad zal zetelen, …

In het kader hiervan, organiseren wij enkele Moving Forward infosessies. Bart Adriaens en Dieter Dejonghe, beide advocaat-vennoot bij Claeys & Engels, zullen u de reglementering over de sociale verkiezingen toelichten, zodat ook u weet waar uw bedrijf aan toe is.

Fiscale voordelen op overuren en werken in onroerende staat.

Een tweede onderwerp dat we zullen aansnijden, is dat van de fiscale voordelen op overuren en werken in onroerende staat. Zo stelt de Wet Peeters dat medewerkers honderd vrijwillige overuren mogen presteren bovenop de wettelijk vastgelegde overuren. Voor de bouwsector gelden dan weer specifieke regels voor overuren (cf. KB 213). En wat weten we vandaag al over de lastenverlaging voor werken in onroerende staat?

Voor deze tweede infosessie, nodigen we Jean-Pierre Waeytens en Twain De Hondt uit, respectievelijk Gedelegeerd Bestuurder en Adviseur Sociale Wetgeving bij Bouwunie. Zij zullen alle mogelijke scenario's op een rijtje komen zetten om u wegwijs te maken in deze complexe regelgeving.

Praktisch

Gent: dinsdag 26 maart
08u00 - 8u30: ontvangst
08u30 - 10u00: infosessie sociale verkiezingen
10u00 - 10u30: pauze
10u30 - 11u30: infosessie fiscale voordelen op overuren en werken in onroerende staat

Antwerpen: vrijdag 29 maart
14u00 - 14u30: ontvangst
14u30 - 16u00: infosessie sociale verkiezingen
16u00 - 16u30: pauze
16u30 - 17u30: infosessie fiscale voordelen op overuren en werken in onroerende staat

Neem gratis deel aan deze Moving Forward infosessies!

Schrijf u hier onderaan in via het formulier.
Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt. Tot dan!

Dit event is afgelopen. Inschrijven is niet meer mogelijk.