Welkom!

Charlotte Meiresonne
Tips & tricks | Trends

Vijf misvattingen rond leiderschap en HR

Iedereen moet gelukkig zijn. Feedback moet positief zijn. En we moeten zorgen dat iedereen mee is met de richting die we willen uitgaan. Daarom moeten we vooral investeren in de mensen die het moeilijk hebben. In een interview met MT.be worden vijf misvattingen rond leiderschap en HR tegen het licht gehouden door onze Chief Human Resources Officer Charlotte Meiresonne.
Accent Awards
Accent Jobs

Deze bedrijven wonnen een Accent Award

Op 1 juli 2021 vond de uitreiking van de Accent Awards plaats: een awardshow waarmee we ondernemingen de kans gaven om uit te pakken met de vooruitgang die ze boeken in actuele HR-thema’s. Bedrijven konden zich inschrijven voor de categorieën veiligheid, werkplezier, diversiteit, opleiding en innovatief rekruteren.
Sixie
Trends

60-plussers hebben nog lang niet afgedaan: Accent zet schouders onder start-up Sixie

60-plussers die na hun loopbaan toch willen doorwerken omdat ze er zin in hebben, zal start-up Sixie aan een tijdelijke opdracht helpen. “Veel 60-plussers willen doorwerken, maar hebben het gevoel dat ze hebben afgedaan. Wij willen dat hun ervaring, netwerk en passie opnieuw kan meetellen. Voor hen zoeken we – op basis van wat ze zelf willen – een tijdelijke opdracht”, aldus oprichters Axel Ronse, Pieter Marechal en Elisabeth Meuleman.
Careerflow
Accent Jobs | Trends

Accent is partner van Careerflow

Samen met verschillende partners, waaronder Accent en sectorfederatie Federgon, biedt VDAB medewerkers voortaan de kans om tijdelijk of permanent aan de slag te gaan bij een andere werkgever. Het project, dat de naam CareerFlow kreeg en gefinancierd wordt door ESF, biedt constructieve oplossingen aan om te vermijden dat bedrijven medewerkers moeten ontslaan of dat ze zelf ontslag nemen.
Kantoor Accent Jobs
Accent Jobs

Accent breidt uit in Wallonië en Brussel en kondigt opening van 15 nieuwe kantoren aan

Accent kondigt de opening aan van 15 nieuwe kantoren in Wallonië en Brussel als onderdeel van haar uitbreiding. Een aantal sectoren verkeren in crisis, maar ondanks de impact van de coronacrisis is er een blijvend tekort aan bepaalde profielen. Anouk Lagae, CEO van Accent, legt uit: "Deze openingen beantwoorden niet alleen aan een vraag van de arbeidsmarkt, maar weerspiegelen vooral de wil van Accent om te groeien en de snelheid op te drijven. Sinds 2017 hebben wij het aantal van onze kantoren verdubbeld, van 38 naar 75 kantoren in Wallonië en Brussel."
Babyboom
Trends | zwangerschapsverlof

Babyboom op komst? Ga voor een freelancer!

De kranten staan er vol van: in 2021 mogen we ons aan een heuse babyboom verwachten. De kans dat dit ook voor u voelbaar zal zijn in de bezetting op de werkvloer, is reëel. De gemakkelijkste oplossing voor de tijdelijke afwezigheid van een medewerker? Een freelancer!
KMO portefeuille
wetgeving

Verhoging kmo-portefeuille voor werkbaarheidscheques

Goed om te weten voor alle Vlaamse kmo’s: de Vlaamse regering besliste om de verhoging van de kmo-portefeuille voor werkbaarheidscheques te verlengen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021. Maar wat zijn werkbaarheidscheques? En komt u in aanmerking voor een verhoging van de kmo-portefeuille? Een korte samenvatting van de regels.
COVID-19 vaccinatie
verlof

Vaccinatieverlof: mag mijn medewerker zich laten vaccineren tijdens de werkuren?

Binnenkort krijgt iedereen een oproepingsbrief in de bus om zich te laten inenten in een vaccinatiecentrum voor een coronavaccin. Aangezien de meeste vaccinatiecentra 12 uur per dag open zullen zijn, bestaat de kans dat uw medewerkers uitgenodigd worden voor hun vaccinatie tijdens de werkuren. Moet uw medewerker verlof nemen om zich te laten vaccineren? En wat met medewerkers die niet snel heen en weer kunnen gaan naar het vaccinatiecentrum? Wij verzamelden alle antwoorden op de meest gestelde vragen.
Buitenlandse medewerkers
Trends

Onze klanten aan het woord over werken met buitenlandse medewerkers (en een update over de single permit wetgeving)

Voor sommige beroepen verloopt het vinden van de geschikte kandidaat niet altijd van een leien dakje. Dankzij onze jarenlange ervaring als marktleider voor buitenlandse rekrutering, kunnen we die zogenaamde knelpuntberoepen invullen met buitenlandse werkzoekenden die staan te springen om in België aan de slag te gaan. Door hun opleiding en ervaring kunnen buitenlandse medewerkers vaak onmiddellijk aan de slag op hun nieuwe job.
Reynaers
Trends

Partnership in de kijker: Reynaers Aluminium en Accent

Bij Accent houden we niet van hokjes vullen. We gaan voor het individueel plaatsen van talent in de juiste omgeving en het menselijk matchen van wensen en verwachtingen. Dat geldt voor onze kandidaten, maar zeker ook voor de ondernemingen waarmee we samenwerken.
1 2 3 4 5

Op zoek naar medewerkers

Accent focust op jobs met optie vast. Zo trekken wij topkandidaten aan die we in onze gespecialiseerde kantoren zorgvuldig screenen via een uitgebreide profielanalyse.

Accent Payroll

Accent Payroll plaatst uitzendkrachten die u zelf aanbrengt onder contract. Zo kunt u sneller en correcter te werk gaan.

Lees meer

Persberichten, historiek, management

Lees meer