Dit is geen geldige locatie

Welke lay-out gebruik je voor je cv?

2020-08-10
CV layout

Heb jij een nieuwe job op het oog of sta je op het punt om je cv een professionele update te geven? Strak plan, want je cv bepaalt voor een groot deel je eerste indruk in het bedrijf waar je solliciteert. Maar hoe bepaal je nu de lay-out van je cv? Wij zetten alle aandachtspunten op een rij!


Wist je dat er verschillende handige tools bestaan om je cv automatisch te genereren? Eén van de websites die er met kop en schouders boven uitsteekt, is www.cvcreator.com. Jij geeft je gegevens in, de tool doet de rest. Handig, toch? Ga je toch liever zelf aan de slag? Hou dan rekening met deze tips!

Contactgegevens in je cv

De belangrijkste contactinfo om te vermelden is je volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer. Geef die gegevens een prominente plaats op je cv. Zo hoeft de recruiter niet te veel moeite te doen als hij of zij contact met je wil opnemen. Zorg er bovendien voor dat je e-mailadres voldoende professioneel oogt (bye bye, e-mailadressen zoals konijntje79@hotmail.com of chantallekeuuh@msn.be). Een foto op je cv plaatsen kan (en is voor verschillende commerciële functies ook aan te raden), maar kies in elk geval voor een professionele foto. Foto’s in je zwemshort, met een zonnebril in je haren of met een streekbiertje in de hand zijn uit den boze.

Simpel en overzichtelijk

Kies voor een gemakkelijk leesbaar lettertype en hou het gebruik van kleur binnen de perken. Een cv is en blijft een zakelijk document. Wil je toch bepaalde zaken extra in de verf zetten? Werk dan met bullet points en plaats bepaalde zaken vetgedrukt. Lijn alle tekst links uit (centreren is geen goed idee), behalve specifieke data en bedrijfsnamen. Die twee zaken kan je rechts uitlijnen, zodat de recruiter je werkervaring gemakkelijk kan screenen.

Hou je cv kort

Zorg ervoor dat alles op één A4-tje past. Het kan best zijn dat je bepaalde zaken extra wil toelichten of toevoegen, maar deze zaken plaats je beter in je motivatie- of sollicitatiebrief. Cv’s die langer zijn dan één pagina worden naar alle waarschijnlijkheid niet volledig gelezen.

Niet te vergeten…

Nalezen, nalezen, nalezen
We kunnen het niet genoeg herhalen. Een cv met spellingsfouten oogt echt niet professioneel. Laat je cv nalezen door iemand die je goed kent, zodat die persoon ook zijn of haar mening kan geven over de inhoud van je cv. Misschien zie jij iets over het hoofd dat voor je vriend(in) net heel voor de hand liggend is?

Het bestand
Maak je cv op met een programma waarmee jij graag werkt, maar sla bestand het altijd op als pdf-bestand voor je het doorstuurt naar de recruiter. Zo ben je zeker dat de lay-out van het bestand ongewijzigd blijft. Let ook op de naam van het bestand. Sla je bestand niet op onder de bestandsnaam ‘cv’, maar zorg er minstens voor dat je naam erin vermeld staat.

Updates
Heb jij onlangs een nieuwe opleiding gevolgd of een groot project tot een goed einde gebracht? Dan is de kans groot dat jij dat meteen toevoegt aan je LinkedIn profiel. Doe hetzelfde met je cv, zodat je steeds de meest recente versie bij de hand hebben mocht je de job van je leven tegenkomen. Een voorbereid man is er twee waard!

Klaar om aan de slag te gaan? Check hier onze openstaande vacatures of neem contact op met een kantoor bij jou in de buurtVeel succes!

Delphine Floré-caseele

Delphine Floré-caeseele

HR Engagement Recruiter
Jobs per sector
Populaire locaties
Laden...
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: 51460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956