Dit is geen geldige locatie

Vijf redenen waarom er geen reactie komt op je sollicitatie

2015-07-30
geen reactie sollicitatie

In tijden van economische crisis is de concurrentie op de arbeidsmarkt bikkelhard. Het geeft dan ook grote voldoening als je op sollicitatiegesprek mag komen of naar de volgende selectieronde mag. Toch komt het in vele gevallen nooit zover. Extra vervelend is dat je vaak niet uitdrukkelijk wordt afgewezen, maar gewoon geen reactie krijgt op je sollicitatie. Hier alvast vijf mogelijke redenen waarom het stil blijft aan de overkant. 


Een overdaad aan kandidaten 

Meer dan honderd kandidaten voor één vacature, het is vandaag eerder regel dan uitzondering. Los van je competenties is de kans dat je naast een job grijpt dan ook relatief groot. Er zijn immers altijd meerdere kandidaten met het juiste profiel. Elke kandidaat een persoonlijke reactie geven op zijn sollicitatie beschouwen veel recruiters als onbegonnen werk. Vaak moet je het stellen met een geautomatiseerde e-mail waarin staat dat je cv goed ontvangen werd. 

Geen online referenties, geen reacties op je sollicitatie 

Voor ze een reactie geven op je sollicitatie, gaan veel recruiters online op zoek naar allerlei extra informatie over jou. Op die manier proberen ze te achterhalen of je wel volledig binnen het profiel past. Het is daarom ontzettend belangrijk om een degelijke online identiteit op te bouwen. Vermijd ongepaste foto’s en reacties op sociale media en maak een profiel aan op de professionele netwerksite LinkedIn

Interne veranderingen bij de werkgever 

Of het nu om een klein of een groot bedrijf gaat, elke onderneming voert geregeld interne verschuivingen door. Daardoor kan het gebeuren dat een bepaalde vacature plots minder dringend is of zelfs geschrapt wordt. Slecht nieuws dus voor alle kandidaten. De selectieprocedure wordt stopgezet, met als gevolg dat ook de reactie op je sollicitatie vaak uitblijft. 

Geen match met de job of het bedrijf 

Vóór je solliciteert, kan je maar beter grondig nagaan of jouw competenties perfect aansluiten bij de vacature. Daarnaast is het belangrijk dat ook je persoonlijkheid binnen het bedrijf past. Want er zijn zo veel kandidaten, dat alleen de beste match aanspraak maakt op de job. Veel recruiters zullen het niet de moeite waard achten om de ongeschikte kandidaten een antwoord te geven op hun sollicitatie. 

Druk, druk, druk 

Kandidaten die op gesprek geweest zijn, krijgen meestal op z’n minst een standaardmailtje waarin staat dat ze niet weerhouden werden. Toch is zelfs dat geen zekerheid. Onder het mom van tijdsdruk laten recruiters het vaak na om te reageren op sollicitaties. Deze praktijk is sterk afgeraden, aangezien het ten koste gaat van de reputatie van het bedrijf. 

Accent helpt je graag bij het vinden van een job die perfect bij je past. Neem zeker een kijkje tussen onze vacatures en solliciteer vandaag nog! 

Ellen-Neirynck

Ellen Neirynck

Talent Manager
Jobs per sector
Populaire locaties
Laden...
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956