Dit is geen geldige locatie

Vijf tips voor een sterker cv

2022-03-16
tips sterker cv

Jouw cv zal zowat het belangrijkste document zijn in jouw zoektocht naar werk. Het is je visitekaartje waarmee je het beste van jezelf laat zien. De teaser waarmee je een gesprek verzilvert. Naast de inhoud en de lay-out, maak je met kleine details grote impact waardoor je cv sneller de aandacht trekt en sympathie opwekt. Vijf tips voor een sterker cv:

1. Verplaats je in de rol van recruiter

Het grootste geheim? Je cv gaat niet over jou, maar over de functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Verander het perspectief. Vraag je af welke kandidaat hiervoor het verschil kan maken en belicht net die kwaliteiten die je bij jezelf herkent.

2. Blijf weg van clichés

Valkuil. Je schrijft onbewust wat je zelf vaak hoort en ziet. Gevolg? Iedereen schrijft hetzelfde. Hoe val je dan op? Blijf weg van algemene formuleringen zoals ‘teamplayer, flexibel, communicatief’. Verras met de manier waarop je jezelf omschrijft. Wees concreet. Bijvoorbeeld: “Ik hou ervan dat geen twee weken op elkaar lijken, geef mij maar een afwisselend uurrooster. Daar haal ik energie uit.”

3. Beleefd, maar niet te formeel

Ingewikkelde zinnen en formuleringen die je opdiept uit de krochten van het internet? Geen goed idee. Hou het liever lekker eenvoudig en schrijf op dezelfde manier zoals je praat. Formele taal is vaak afstandelijke taal, terwijl je liever sympathie en goodwill opwekt. Een goede balans is key.

4. Laat je cv rijpen

Net als de beste wijnen. Schrijf eerst een kladversie waarin je de feiten noteert. Sleutel dan aan opbouw, structuur en taal. Schrijf, herschrijf en herlees. Elke keer als je je cv er opnieuw bijneemt, merk je waar het wat stroever leest, waar het niet helemaal klopt of waar je nog nét die leuke toets kan toevoegen. Een cv in twee uur schrijven en versturen? Liever niet.

5. Doseer je creativiteit

Ambieer je een functie in communicatie, de cultuursector of andere creatieve beroepen? Laat je dan maar volledig gaan in een creatieve uitwerking van je cv. The sky is the limit. Voor alle andere functies en sectoren hou je het beter bij de herkenbare opbouw en structuur die recruiters gewoon zijn. Snel relevante informatie terugvinden is voor hen cruciaal. Helderheid primeert. Overdrijf dus niet met kleuren, lettertypes, groottes en foto’s. Dit leidt af van de essentie. Eenvoud siert.

Klaar voor je eerste job? Met deze tips heb jij alvast het perfecte cv in handen. Check hier onze openstaande vacatures of neem contact op met een kantoor in de buurt. Veel succes.

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956