Dit is geen geldige locatie

SHAREJOBS: ook intern delen wij onze talenten!

2020-06-15
Sharejobs

Eind mei lanceerden wij SHAREJOBS, een deelplatform waarop bedrijven medewerkers (tijdelijk) aan elkaar kunnen uitlenen, maar dan zonder de complexe administratie die zo’n uitwisseling in veel gevallen met zich meebrengt.


Ook bij Accent hebben we de impact van covid-19 aan den lijve ondervonden. De arbeidsmarkt kreeg het hard te verduren, waardoor veel van onze medewerkers (gedeeltelijk) tijdelijk werkloos werden. Intussen draaien de meeste sectoren opnieuw op volle toeren, maar voor sommige medewerkers is het nog even afwachten geblazen tot ze hun activiteiten kunnen hervatten. Denk maar aan interne recruiters of marketeers die zich voornamelijk op evenementen focussen. En daarom besloten we om ook intern onze talenten tijdelijk ergens anders in te zetten!

Medewerkers die al een hele tijd volledig werkloos waren, stelden we voor om andere collega’s en kantoren tijdelijk te versterken. En velen onder hen grepen dit aanbod met beide handen aan.

Freya, die normaal gesproken de interne rekruteringen voor arbeidersprofielen in West-Vlaanderen op zich neemt, getuigt: Op 17 maart stond de wereld, naar mijn gevoel, even stil. Voor ik het wist was het mei en ervaarde mijn Accent-hart stilaan toch enorm veel heimwee. Als interne recruiter stel ik normaal gezien wekelijks met zeer veel enthousiasme Accent voor aan toekomstige Accent-collega’s, maar daar stak corona natuurlijk een stokje voor.

Aangezien Accent ervoor koos om geleidelijk aan opnieuw op te starten, staan onze interne aanwervingen voorlopig nog op een laag pitje. Gelukkig kreeg ik het goede nieuws dat ik binnen het bedrijf zelf opnieuw kon opstarten, dit terug in mijn oude functie als technical recruiter. Samen met een aantal kantoren ga ik tijdelijk weer op zoek naar de perfect match tussen bedrijf en sollicitant. En wat doet het mij goed om opnieuw bij mijn collega’s te zijn. ’t Is weer een stapje richting het vertrouwde, richting de nieuwe manier van werken.

Natuurlijk verlang ik terug naar mijn vertrouwde positie om Accenters te begeleiden of een luisterend oor te bieden. Maar mij nu even volledig geven in de field heeft me ook wel een plezant gevoel!

Kampt jouw onderneming vandaag met een tekort aan medewerkers? Of ben je geïnteresseerd om je medewerkers tijdelijk ergens anders onder te brengen? Registreer je dan op www.sharejobs.be, zodat wij zo snel mogelijk contact met je kunnen opnemen!

Katrien Van Esser

Katrien Van Esser

Marketing Manager
Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956