Dit is geen geldige locatie

Nachtwerk: waarom het ook voor jou interessant kan zijn

2015-07-30
nachtwerk

Nachtwerk, het is niet iedereen gegeven. Veel kandidaat-nachtwerkers worden afgeschrikt door de mogelijke impact van de nachtelijke uren op hun privéleven en gezondheid. Nochtans biedt ’s nachts werken ook enkele onmiskenbare voordelen, zeker als je (nog) geen gezin hebt en over een sterke fysieke conditie beschikt. Ontdek hier waarom nachtwerk misschien toch wel iets voor jou is! 


Nachtwerk: alleen voor nachtraven 

Voor je aan nachtwerk begint, kan je maar beter zeker zijn van je stuk. ’s Nachts werken is alleen weggelegd voor nachtraven die geen moeite hebben met een onregelmatig bioritme. Nachtwerk leidt namelijk bij veel werknemers tot slaapstoornissen. Overdag is het niet alleen moeilijker om in te slapen, je slaapt ook minder vast. Wie daar niet tegen bestand is, krijgt dan ook vroeg of laat af te rekenen met oververmoeidheid. 

En dan is er natuurlijk ook de impact op je privéleven. Afspreken met vrienden wordt een stuk moeilijker en ook je gezinsleven kan eronder lijden. Je ziet je kinderen veel minder dan je zou willen, en ook je partner zal mogelijk al eens klagen over een gebrek aan quality time.  

Nachtwerk: stijgende populariteit 

Wie dacht dat alle medewerkers nachtwerk om bovenstaande redenen liever links laten liggen, heeft het mis. Nachtwerk is behoorlijk populair. Veel heeft uiteraard te maken met de hogere verloning. Aan nachtwerk zijn immers interessante premies verbonden die voor veel werknemers opwegen tegen de nadelen. 

Nachtwerk: vaak wél te combineren met je privéleven 

Zeker voor alleenstaanden die geen rekening hoeven te houden met partner of kinderen, zijn nachtwerk en bijhorende premies vaak de ideale manier om een comfortabel leven te leiden. Maar ook voor bepaalde gezinnen blijkt nachtwerk soms de beste keuze. Denk maar aan de huishoudelijke taken die je overdag kan opknappen, of de uren die vrijkomen om je kinderen op school af te halen of om praktische zaken te regelen. Sommige mensen slapen ook gewoon enkele uurtjes bij overdag, zodat ze ‘s avonds wat meer tijd met hun gezin kunnen doorbrengen. Alles kan, zolang jij je er lichamelijk goed bij blijft voelen. 

Is nachtwerk iets voor jou? Ontdek hier alle Accent-kantoor in je buurt!  

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956