Dit is geen geldige locatie

Loon uitzendarbeid versus loon vaste werknemer

2015-07-30
loon uitzendarbeid vs vaste werknemer

Uitzendarbeid heeft tal van voordelen. Naast flexibiliteit kan je ervaring opdoen binnen verschillende ondernemingen, terwijl je professioneel geholpen en ondersteund wordt in je zoektocht naar je ideale job. Bovendien is uitzendarbeid vaak een springplank naar een vaste job. Op een ongedwongen manier maak je kennis met een onderneming en de onderneming met jou. Ideaal dus. Maar wat met de verloning van een uitzendkracht? 


Het loon van uitzendarbeid: hoe het werkt 

Als uitzendmedewerker heb je een overeenkomst met het uitzendbureau, dat op zijn beurt een overeenkomst heeft met de onderneming waar jij tewerkgesteld wordt. Het uitzendkantoor zal er dus voor zorgen dat je in orde bent met alle administratie en zal jouw loon uitbetalen.  

Als uitzendmedewerker (soms ook wel interim werknemer genoemd) geniet je vanaf het eerste moment van alle voordelen en bescherming van de onderneming, net zoals de andere werknemers van die onderneming. 

Het verschil tussen het loon als uitzendmedewerker en vaste werknemer 

In regel is er geen verschil tussen het loon dat je als uitzendmedewerker ontvangt en het loon dat je zou ontvangen als werknemer in vast dienstverband. Het enige verschil uit zich in het feit dat het loon van een uitzendmedewerker door de uitzendinstelling wordt uitbetaald en niet rechtstreeks door de onderneming. Het uitzendbureau zal ook je sociale bijdragen van je salaris afhouden en ervoor zorgen dat je in orde bent inzake verzekeringen en bescherming. 

TIP: Afwezigheid en ziekte dienen aan het uitzendkantoor te worden gemeld. Verwittig ook onmiddellijk de onderneming, zodat ze rekening kunnen houden met je afwezigheid. Je weet nooit wat de toekomst brengt. 

Zelf als uitzendmedewerker starten met optie vastOntdek onze verschillende vacatures of maak een afspraak met een Accent-kantoor in de buurt!  

Lindsay Siega

Lindsay Siega

Social Law & Safety Manager Wallonie
Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956