Dit is geen geldige locatie

Hoe vind je een leuke stageplaats of vakantiejob?

2020-06-10
Hoe vind je een stageplaats of vakantiejob

Stage lopen is een belangrijk onderdeel bij de start van je carrière. Het is eerste beroepservaring en een opstapje naar de arbeidsmarkt. Hetzelfde geldt voor een vakantiejob die in lijn ligt met je studies. Via een stage of vakantiejob kan je je cv aandikken en zo je kansen op een eerste vaste job verhogen. Maar hoe vind je een leuke en leerrijke stageplaats of vakantiejob? Wij helpen je op weg!


Waarom is een stage of vakantiejob een meerwaarde?

Tijdens je stage of vakantiejob krijg je de kans om kennis te maken met de bedrijfswereld. Zo kan je je opgedane kennis eindelijk in de praktijk omzetten. En geloof ons, in het echte leven gaan veel zaken er nog een tikkeltje anders aan toe dan op school of in je handboeken. Stage lopen vormt dus een heel belangrijk onderdeel van heel wat opleidingen. En jawel, ook als er binnen jouw opleiding geen ruimte is voorzien voor een stage, kan het interessant zijn om vrijwillig enkele maanden stage te lopen of een vakantiejob te zoeken binnen een bedrijf. In het beste geval hou je er zelfs een échte job aan over!

Hoe vind je een leuke stageplaats of vakantiejob?

Een stage lopen of een vakantiejob vinden die in de lijn ligt met je studies, klinkt je intussen als muziek in de oren. Maar hoe vind je een toffe stageplaats, horen we je al denken. Via SWOP Stage natuurlijk! SWOP Stage is een app die het mogelijk maakt om door tal van stageplaatsen en leerplekken te scrollen. Over alle sectoren en regio’s heen, en dat simpelweg op één plaats: jouw smartphone. Download de app vandaag nog en begin onmiddellijk te zoeken.

Ga jij liever op zoek naar een vakantiejob voor deze zomer? Download dan de NOWJOBS-app en vind de geknipte vakantiejob voor jou!

Waarmee moet je zeker rekening houden tijdens je zoektocht naar een stage of vakantiejob?

Tip 1: Laat uitstelgedrag voor wat het is en begin vandaag nog met je zoektocht. Stageplaatsen zijn erg populair en worden dan ook vliegensvlug ingevuld. Stel je zoektocht dus niet uit tot het laatste moment.

Tip 2: Stel een origineel cv en motivatiebrief op, aangepast aan het bedrijf waar je aan de slag wil gaan. Stuur dus géén standaardmailtje naar verschillende bedrijven, dat komt onprofessioneel over.

Tip 3: Word jij ergens uitgenodigd voor een stagegesprek? Bereid je dan goed voor: bij welk soort bedrijf ga je op gesprek, waarom wil je er stage lopen, wat wil je leren, welke taken denk je uit te voeren… Na een positief gesprek ben je zo goed als zeker van een stageplaats!

Prisca Bombeeck

Prisca Bombeeck

Inflow Manager
Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956