Dit is geen geldige locatie

Accent 50+: uitzendkantoren met specifieke begeleiding voor 50-plussers

2019-05-23
50plus

Al sinds het prille begin in 1995 geloven wij bij Accent sterk in een gespecialiseerde aanpak. Concreet betekent dit dat we aparte kantoren hebben voor verschillende sectoren op de arbeidsmarkt. Zo kunnen onze medewerkers klanten bijstaan met kennis van zaken, en weten ze waarover ze spreken als ze een vacature voorstellen aan een kandidaat. Maar wij gaan nog verder dan specialisaties per sector: we hebben ook een divisie die zich uitsluitend focust op intensieve jobbegeleiding voor 50-plussers.  


Hebben 50-plussers dan zo’n specifieke begeleiding nodig?  

“Er is vooral nood aan goede arbeidskrachten in België”, vertelt Anouk Lagae, CEO van Accent. “Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar goede medewerkers. Het is pijnlijk om vast te stellen dat hun economische groei vertraagd wordt door een gebrek aan mensen, terwijl er volgens de cijfers van RVA eind 2018 in Vlaanderen meer dan 54.000 vijftigplussers actief op zoek waren naar een job. Voor volledig België waren dat er zelfs 120 000. Gezien de demografische evolutie zou het onverantwoord zijn om daar niet mee aan de slag te gaan. Net daarom lanceerde Accent een specifieke business unit om vijftigplussers persoonlijk te begeleiden en actief voor te stellen aan klanten.” 

Zal die benadering voor 50-plussers het verschil maken? 

Onze jarenlange ervaring met gespecialiseerd werken leert ons dat focus echt een verschil kan maken. We hebben meer dan 230 kantoren, vaak verschillende in één stad. Elk kantoor focust op een specifieke sector: industrie, finance, retail, food… Dankzij die gespecialiseerde aanpak kennen onze medewerkers hun niche door en door. Daarnaast kennen ze ook de bedrijven én de kandidaten uit die streek. Matching en carrièrebegeleiding is onze core business. En dat is precies wat we ook met Accent 50+ doen: kantoren openen met een specifieke focus op carrièrebegeleiding van vijftigplussers. 
 
Het gaat echter veel verder dan enkel nieuwe kantoren openen. We besteden hierbij vooral aandacht aan de achtergrond van onze eigen medewerkers. Iemand met meer dan 30 jaar ervaring, vaak op leidinggevend niveau, wordt waarschijnlijk liever niet geïnterviewd door een starter van 25. Daarnaast passen we ook het kader aan. We ontmoeten de kandidaten niet in onze traditionele kantoren in drukke winkelstraten, maar zorgen voor discretere locaties die vlot bereikbaar zijn. Of we spreken af in coworking spaces voor een eerste kennismaking. 
 
Daarnaast voorzien we een heel specifieke begeleiding, met oriënterende testen bijvoorbeeld. Iemand die dertig jaar in de bouwsector gewerkt heeft en daar op vandaag fysiek niet meer toe in staat is, kan de perfecte vertegenwoordiger zijn voor een bedrijf in bouwmaterialen, mits hij de juiste intrinsieke skills heeft. Wij stellen onze kandidaten jobs voor waar ze zelf misschien niet eens aan dachten. En we suggereren en voorzien opleidingen, om mensen om te scholen of bij te scholen wanneer ze specifieke skills ontbreken. We beginnen altijd bij de kandidaat en gaan dan passende jobs voorstellen. Niet omgekeerd. 

Waarom hebben bedrijven soms bezwaren tegen het aanwerven van 50-plussers? 

Anouk Lagae: “Eigenlijk hebben ze zelden concrete bezwaren. Vijftigplussers zijn simpelweg niet de profielen waar jonge recruiters spontaan aan denken wanneer ze een vacature uitschrijven. Wanneer ze echt bezwaren hebben, zijn die makkelijk te weerleggen. Ze verwachten een te hoog loon, zijn vaker ziek, minder flexibel… Dergelijke clichés zijn snel van tafel wanneer je een bedrijf de perfecte kandidaat voorstelt. Kwaliteit telt.” 

Iets voor jou? Neem vrijblijvend contact op met onze collega Tamara Lemey voor meer informatie. 

Tamara Lemey

Tamara Lemey

Business Unit Manager Accent 50+
Jobs per sector
Populaire locaties
Laden...
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956