Team in de kijker: Accent Business School

Team in de kijker Accent Business School

Wie ons al een tijdje volgt op Instagram, weet dat we maandelijks een unieke blik achter de schermen krijgen bij één van onze collega’s. Voor onze laatste editie maakten we echter een uitzondering, want we mochten meevolgen met meerdere mensen uit hetzelfde team. En wat voor team! Maak kennis met David, Leidy en Marie-Laurence van onze eigen Accent Business School.

Dag team! Kunnen jullie even kort uitleggen wat jullie doen binnen de Accent Business School?

David: Marie-Laurence werkt als sales coach voor iedereen die op de commerciële binnendienst werkt bij Accent, Leidy coördineert de interne trainingen en ondersteunt de collega coaches op logistiek vlak en ik ben verantwoordelijk voor het volledige ABS team.

Klinkt fantastisch! Waarmee zijn jullie zoal bezig naast de werkuren?

David: ’s Avonds en in het weekend ben ik heel veel bezig met Ayden, mijn zoontje van vijf. Daarnaast ben ik heel enthousiast en leergierig. Je kan me dan ook altijd plezieren met bizarre weetjes, inspirerende podcasts, mind blowing Ted Talks, een controversieel artikel of een goed, pragmatisch, non-fictie boek.

Leidy: Mensen omschrijven mij als een echte levensgenieter. In mijn vrije tijd geniet ik ervan om gezellig met vrienden af te spreken, vaak in combinatie met een etentje. Lekker eten en goede vrienden, meer heeft een mens niet nodig, toch?

Marie-Laurence: Net zoals Leidy kan ik een zonnig terrasje met mijn vriendinnen, mijn vriend Stijn en onze Pomeriaan Pocahontas wel smaken. In de winter ruil ik die terrasjes in voor escape rooms en vind ik het de max om de Sherlock Holmes in mezelf naar boven te halen. Verder ben ik een echte girly girl die verslaafd is aan sushi, Starbucks en all things pink.

Hoe zijn jullie bij Accent terecht gekomen?

David: Op 4 mei 2009 stapte ik een Accent kantoor binnen in Tessenderlo, omdat ik op zoek was naar een vaste job. Ze hebben mij bij Accent niet meer laten gaan en intussen ben ik er al bijna tien jaar aan de slag!

Leidy: Bij mij ligt het iets anders. Toen ik afstudeerde, wist ik eigenlijk meteen dat ik uitzendconsulente wilde worden. Bijna zes jaar geleden, op 23 september 2013, ben ik begonnen als consulente, om vervolgens door te groeien tot senior uitzendconsulente, kantoorverantwoordelijke en ABS coördinator, wat ik op vandaag doe.

Marie-Laurence: Ik leerde Accent kennen via mijn beste vriend Pieter, die al sinds jaar en dag een vaste waarde is op onze marketingafdeling. Hij gaf me de kans om stage te lopen op de marketing en hem bij te staan bij de organisatie van onze geweldige seminaries. Ik was meteen verkocht aan de sfeer en de vibe die bij Accent heerst. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld toen ze me na mijn stage vroegen om in een Accent kantoor aan de slag te gaan. En zo geschiedde. 26 januari 2015 was mijn eerste dag bij Accent in Deinze! Daarna heb ik ook in Gent gewerkt, waar ik kon doorgroeien tot Senior Consultant en intussen werk ik zo’n anderhalf jaar bij ABS, waar ik mijn passie en kennis kan doorgeven aan de nieuwe generatie Accenters.

Hoe ziet een werkdag bij eruit bij de Accent Business School?

David: Mijn dagen worden rijkelijk gevuld met personal coachings van Accenters, meetings met mijn team en met de andere departementen binnen Accent, met het optimaliseren van onze huidige salestools en systemen, enzovoort. En daarnaast geef ik nog een aantal klassikale trainingen.

Leidy: Een dag bij ABS ziet er steeds anders uit. Wij zijn een fantastisch team dat steeds voor elkaar, maar ook voor de field klaarstaat. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat zij hun job in zo optimaal mogelijke omstandigheden kunnen uitvoeren. Leuk, toch?

Marie-Laurence: Onze jobs zijn inderdaad heel gevarieerd. Ik geef niet alleen sales trainingen, maar ook persoonlijke coaching op kantoor, zodat de uitzendconsulenten nog beter kunnen worden in wat ze doen. Daarnaast geef ik ook opleidingen over alles wat met vacatures te maken heeft, ontwikkel ik opleidingssessies voor onze nationale trainingen en sta ik in voor onze Accent Welcome Days.

Wat brengt jullie het meeste arbeidsvreugde?

David: Ik vind het geweldig om mensen elke dag opnieuw te inspireren. Daar doe ik het voor!

Leidy: Ik hou enorm van de coördinatie die bij mijn job komt kijken. Laat mij maar plannen en organiseren, dat doe ik graag!

Marie-Laurence: Ik haal erg veel voldoening uit het groeitraject dat onze interne medewerkers afleggen. Hen zien boomen, zien doorgroeien, is voor mij de grootste motivator.

Hoe slagen jullie erin om steeds het beste in de mensen naar boven te halen?

David: Mijn tactiek is om mensen eerst en vooral duidelijk te maken waaróm ze doen wat ze doen! Ik ben er rotsvast van overtuigd dat mensen iets moeten wíllen bereiken, en niet moeten.

Leidy: Als je zelf positief in het leven staat, kom je al een pak verder. Ik ben zelf een open boek en luister graag naar wat de mensen te vertellen hebben.

Marie-Laurence: Door tips en tricks op maat te geven, maar steeds met onze basiswaarden in het achterhoofd: positiviteit, performance, professionaliteit en probiteit!

Als er één Accent-moment is dat jullie voor eeuwig zal bijblijven, dan is het…

David: Oei, da’s moeilijk. Eén moment kiezen is echt niet evident. De Accent skitripjes blijven sowieso altijd positief nazinderen als ze voorbij zijn.

Leidy: Ik sluit me aan bij David, het is onmogelijk om één moment uit te kiezen. Maar als ik er dan toch eentje moet kiezen, dan ga ik voor mijn allereerste werkdag bij Accent. Ik was echt zo trots als een pauw dat ik de kans had gekregen om bij Accent aan de slag te gaan.

Marie-Laurence: mijn promotie naar Senior Consultant! Ik had er enorm op gehoopt maar durfde het pas echt te geloven eens ik op het podium mijn promotie mocht ontvangen. Extra leuk: mijn liefste collega Kaat werd op hetzelfde moment ook gepromoveerd, dus wij hadden een dubbele reden om een feestje te bouwen.

Wat is jullie belangrijkste carrière-advies?

David: Het klinkt ongelooflijk cliché en cheesy, maar dit is mijn ultieme tip: If you work with passion, you never have to work a day in your life!

Leidy: Durf initiatief te nemen en eerlijk, tegenover anderen maar zeker ook tegenover jezelf.

Marie-Laurence: Durf eens uit je comfortzone te stappen!

Waarom is Accent voor jullie een #greatplacetowork?

David: Wie zin heeft om veel te werken en bij te leren, krijgt ontzettend veel kansen bij Accent. Ikzelf ben daar een mooi voorbeeld van, want dankzij mijn werklust en mijn capaciteiten heb ik intussen een positie veroverd die mij op het lijf geschreven staat.

Leidy: Ook hier sluit ik me weer aan bij David. De kansen die Accent biedt aan haar werknemers, dat zie je bij heel weinig andere werkgevers. En dat geldt zowel op professioneel als op privévlak!

Marie-Laurence: Omdat we elke dag opnieuw enorm investeren in de opleiding, groei en tevredenheid van onze medewerkers.

Als je nu nog geen zin krijgt om bij Accent aan de slag te gaan, dan weten we ’t ook niet meer. Benieuwd welke openstaande vacatures we hebben in jouw regio? Ontdek het hier!

Deel dit artikel

Liza Huyghe

Liza Huyghe Content & Social Media Marketeer

Gerelateerde posts

 • Anthony in de kijker
  bedrijfscultuur | collega

  Medewerker in de kijker: consultant Anthony

  Elke maand volgen we een dagje mee achter de schermen bij een van onze medewerkers en deze keer was consultant Anthony Marijnissen aan de beurt. Naar goede gewoonte stelden we hem nog wat extra vragen. Maak kennis met Anthony!
 • Kelly Belfiore
  bedrijfscultuur | collega

  Medewerker in de kijker: Sales Recruitment Specialist Kelly

  De afgelopen maanden konden we op Instagram al bij verschillende collega’s een unieke blik achter de schermen van hun job krijgen. Deze maand was het de beurt aan onze collega Kelly Belfiore, Sales Recruitment Specialist in Wallonië.
 • Medewerker in de kijker: Sales Support Officer Chabeli
  bedrijfscultuur | collega

  Medewerker in de kijker: Sales Support Officer Chabeli

  De afgelopen maanden konden we op Instagram al bij verschillende collega’s een unieke blik achter de schermen van hun job krijgen. Deze maand was het de beurt aan onze collega Chabeli Vandamme, Sales Support Officer op onze hoofdzetel.
 • Joris
  bedrijfscultuur | collega

  Medewerker in de kijker: Junior Consultant Joris

  De afgelopen maanden konden we op Instagram al bij verschillende collega’s een unieke blik achter de schermen van hun job krijgen. Deze maand was het de beurt aan onze collega Joris, Junior Consultant bij Accent Construct in Aalst.
 • Tweetalige collega’s: oh que oui!
  collega | bedrijfscultuur

  Tweetalige collega’s: oh que oui!

  Frans, Nederlands en Duits, deze drie officiële talen telt ons Belgenlandje. De kans is dus groot dat je in een bedrijf werkt waar je af en toe een woordje Frans moet spreken. Ontdek hier enkele tips om spelenderwijs een andere taal te leren. Want geef toe: niets is leuker dan spelletjes spelen met jouw collega’s en op de koop toe nog eens een andere taal te leren!