Medewerker in de kijker: Junior Consultant Joris

Joris

De afgelopen maanden konden we op Instagram al bij verschillende collega’s een unieke blik achter de schermen van hun job krijgen. Deze maand was het de beurt aan onze collega Joris, Junior Consultant bij Accent Construct in Aalst.

Hey, Joris! Wat moeten onze volgers over jou weten?

Hi! Mijn naam is Joris Van Damme, ik ben 28 jaar en ik woon in het Oost-Vlaamse Vlekkem. Samen met mijn kantoorverantwoordelijke Carmen beman ik het kantoor van Accent Construct in Aalst. Na de werkuren breng ik graag wat tijd door in de fitness, maar ik schrijf me ook soms in om te figureren in series. Zo kon je me al meerdere keren spotten in FC De Kampioenen! Daarnaast heb ik me ook ingeschreven voor de Mister Gay Belgium verkiezing, dus het spreekt voor zich dat daar nu ook een groot deel van mijn vrije tijd naartoe gaat. Tegenwoordig staan er heel wat fotoshoots, interviews en coaching sessies op mijn programma.

Hoe ben je bij Accent terecht gekomen?

Zoals zovelen: via een vriendin! Mijn beste vriendin Kimberley werkt al langer bij Accent Construct. Zij was ervan overtuigd dat een job als consulent iets voor mij zou zijn, waardoor ik uiteindelijk besloot om mijn kans te wagen. En wat ben ik blij dat ik die stap heb gezet! Ik vind het heel fijn om in contact te staan met zoveel verschillende mensen, maar niets gaat boven het trotse gevoel dat je krijgt als je iemand aan een goede job kan helpen.

Wat vind je het leukst aan je job?

Als we op zoek gaan naar een leuke job voor een kandidaat, komt daar meteen een volledig stappenplan bij kijken. Ik vind het heel fijn om alle betrokken partijen te contacteren en op te bellen, maar ook de rest van de procedure vind ik ontzettend boeiend. Ik leef enorm mee met mijn kandidaten, dus ik wacht altijd vol spanning op de feedback van hun sollicitatiegesprekken. Als er uiteindelijk een match was, dan vind ik het ook geweldig om alles verder op te volgen. Voor mij is het echt belangrijk dat een kandidaat zich gelukkig voelt waar hij terecht komt.

Waarom is Accent volgens jou een #greatplacetowork?

Al vanaf de eerste dag had ik het gevoel dat ze enorm in mij geloofden, want ik kreeg al snel redelijk veel verantwoordelijkheden. Ook de opleidingen van de Accent Business School zijn een enorme meerwaarde als je ’t mij vraagt. En dan heb ik het nog niet over de geweldige, collegiale sfeer gehad. Het klinkt heel cliché, maar je voelt je meteen heel welkom in de grote Accent familie.

Je zet je in het kader van de verkiezing in voor holebi’s in de bouwsector. Waarom koos je precies voor dat thema?

Wel, toen ik bij Accent Construct begon te werken, viel het mij meteen op dat er eigenlijk heel weinig LGBT’ers (lesbian, gay, bisexual en transgenders) in de bouwsector werken. Ik ben me in dat onderwerp beginnen verdiepen en kon al heel snel besluiten dat er nog werk aan de winkel is in de bouwsector. Er heersen helaas nog heel veel vooroordelen ten opzichte van LGBT’ers en die zou ik graag de wereld uithelpen.

Wat houdt je campagne precies in en welke impact die tot nu toe gehad?

Het grootste deel van mijn campagne kan ik zelf invullen. Doordat ik bij Accent werk, kon ik al een paar interessante mensen ontmoeten. Zo heb ik al enkele projectleiders van Willemen Group ontmoet, die graag hun verhaal wilden doen over hoe het hen is vergaan toen ze in de bouwsector terecht kwamen. Daarnaast mocht ik ook al langsgaan bij de Confederatie Bouw, werd ik geïnterviewd op Radio 2, publiceerden ze een stukje over mijn campagne in de krant, enz. Het is heel druk, maar ik vind het heel fijn dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen.

Wat wens je te bereiken met je campagne?

Winnen zou uiteraard een mooie beloning voor mijn harde werk zijn (stemmen kan hier), maar ik wil vooral dat meer LGBT’ers zich aangesproken voelen tot de bouwsector én dat ze meer aanvaard worden door hun collega’s.

Wil jij ook aan de slag gaan bij Accent en die fantastische, collegiale sfeer ervaren die Joris zo mooi omschrijft? Dat kan! Wij zijn steeds op zoek naar extra collega’s. Bekijk onze interne vacatures hier!

Deel dit artikel

Liza Huyghe

Liza Huyghe Content & Social Media Marketeer

Gerelateerde posts

 • Anthony in de kijker
  bedrijfscultuur | collega

  Medewerker in de kijker: consultant Anthony

  Elke maand volgen we een dagje mee achter de schermen bij een van onze medewerkers en deze keer was consultant Anthony Marijnissen aan de beurt. Naar goede gewoonte stelden we hem nog wat extra vragen. Maak kennis met Anthony!
 • Kelly Belfiore
  bedrijfscultuur | collega

  Medewerker in de kijker: Sales Recruitment Specialist Kelly

  De afgelopen maanden konden we op Instagram al bij verschillende collega’s een unieke blik achter de schermen van hun job krijgen. Deze maand was het de beurt aan onze collega Kelly Belfiore, Sales Recruitment Specialist in Wallonië.
 • Medewerker in de kijker: Sales Support Officer Chabeli
  bedrijfscultuur | collega

  Medewerker in de kijker: Sales Support Officer Chabeli

  De afgelopen maanden konden we op Instagram al bij verschillende collega’s een unieke blik achter de schermen van hun job krijgen. Deze maand was het de beurt aan onze collega Chabeli Vandamme, Sales Support Officer op onze hoofdzetel.
 • Team in de kijker Accent Business School
  bedrijfscultuur | collega

  Team in de kijker: Accent Business School

  Wie ons al een tijdje volgt op Instagram, weet dat we maandelijks een unieke blik achter de schermen krijgen bij één van onze collega’s. Voor onze laatste editie maakten we echter een uitzondering, want we mochten meevolgen met meerdere mensen uit hetzelfde team. En wat voor team! Maak kennis met David, Leidy en Marie-Laurence van onze eigen Accent Business School.
 • Tweetalige collega’s: oh que oui!
  collega | bedrijfscultuur

  Tweetalige collega’s: oh que oui!

  Frans, Nederlands en Duits, deze drie officiële talen telt ons Belgenlandje. De kans is dus groot dat je in een bedrijf werkt waar je af en toe een woordje Frans moet spreken. Ontdek hier enkele tips om spelenderwijs een andere taal te leren. Want geef toe: niets is leuker dan spelletjes spelen met jouw collega’s en op de koop toe nog eens een andere taal te leren!