Family first op onze mama/papaccenter-namiddag!

Mama/papaccenter namiddag

Familiewaarden en het gezin staan centraal bij Accent. Op 24 oktober mochten alle toekomstige en kersverse mama’s en papa’s dan ook vroeger stoppen met werken om met z’n allen richting Oostkamp te gaan, waar ze uitgenodigd werden voor een gezellige Mama/Papaccenter-namiddag.

Ter plaatse hadden we een heuse fotostudio ingericht, waar alle ouders met hun mini-me mochten poseren voor een professionele lens. Prachtige foto’s om cadeau te geven aan alle oma’s en opa’s voor Kerstmis: check!

Mama/papaccenter shoot

Naast fun-time, werd er ook wat tijd vrijgemaakt voor een educatieve workshop. Dit jaar kozen we voor een EHBO-cursus voor baby’s.

“Een workshop die toegespitst is op kleine kinderen, is zeker geen overbodige luxe”, aldus Bart van Attentia. “Baby’s krijgen helaas vaak te maken met een ademhalingsstilstand of koortsstuipen, maar veel mensen weten niet wat ze in zo’n geval moeten doen. Het spreekt voor zich dat je de reanimatie van een klein kindje niet op dezelfde manier toepast als bij een volwassene. In deze workshop combineer ik theorie en praktijk. Op deze manier moeten al deze jonge mama’s en papa’s niet meteen panikeren als ze zien dat er iets niet ok is met hun baby, al is het uiteraard nog steeds aangewezen om de hulpdiensten te verwittigen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Met zoon- of dochterlief op de arm, volgden onze enthousiaste, jonge ouders de workshop. Bart legde hen een tienstappenplan uit om toe te passen bij de reanimatie van een kindje en haalde ook enkele concrete voorbeelden aan. Wist je bijvoorbeeld dat het absoluut niet nodig is om op iemands rug te kloppen als de persoon in kwestie zich heeft verslikt en aan het hoesten is? Hoesten houdt namelijk in dat ademhaling nog steeds mogelijk is, waardoor de kans groot is dat het achtergebleven stukje vanzelf weer vrijkomt.

Mama/papaccenter sfeer

Eens de workshop achter de rug was en alle jonge ouders tal van handige tips op zak hadden, was het tijd voor een ontspannend “high tea” moment. Terwijl de kindjes met elkaar kennismaakten en de ouders genoten van de heerlijke desserts, werden de praktische tips en tricks volop onderling gedeeld.

Kevin, die dit jaar papa is geworden van Esmee, was laaiend enthousiast: “Dit is echt een geweldig initiatief van Accent! Ik denk niet dat er veel andere werkgevers zijn die zoiets organiseren. Bovendien vind ik het de max dat ook papa’s niet over het hoofd gezien worden.”

kevin esmee


Collega’s Pomelientje en Stéphanie waren dan weer heel blij dat ze elkaar nog eens terugzagen. Volgens hen is de Mama/Papaccenter-namiddag ideaal om even bij te kletsen met collega’s, want dat is niet altijd evident als er een babyboom plaatsvindt op kantoor.

Wij hebben alleen maar blije gezichten gezien die dag, en dat is waarvoor we ’t doen! #ChooseTheJobYouLove

P.S. Ben je ook benieuwd naar onze andere interne evenementen? Volg ons dan zeker ook op Instagram, waar we je meenemen achter de schermen op tal van activiteiten!

Deel dit artikel

Liza Huyghe

Liza Huyghe Content & Social Media Marketeer

Gerelateerde posts

 • 30/10/2018

  This was Accent BLOOM!

 • clean desk
  bedrijfscultuur | werksfeer

  Clean desk beleid

  De tweede maandag van januari werd enkele jaren geleden gebombardeerd tot ‘ruim-je-bureau-op-dag’. “Wat voor onzin gaan ze nog allemaal verzinnen”, horen we je al denken. En tóch is het idee erachter niet zo gek. Heel wat bedrijven voeren al jaren een clean desk beleid. Misschien moet je het zelf ook eens overwegen?
 • Tips werkplezier
  bedrijfscultuur | werksfeer

  Meer werkplezier in 5 stappen

  Let’s face it: we brengen in de meeste gevallen meer tijd door met onze collega’s dan met onze partner of vrienden. We kunnen het dus maar beter plezant maken op het werk. Met deze 5 tips breng jij meer werkplezier op het werk!
 • Employer branding
  bedrijfscultuur | werksfeer

  Employer branding tijdens en na Covid-19

  Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf als een aantrekkelijke werkgever wordt gezien, ook tijdens en vooral na de coronacrisis. Da’s de vraag die Tom De Wachter van Insilencio beantwoordde tijdens ons webinar over employer branding. Wij hebben de belangrijkste inzichten voor jou samengevat.
 • Energie besparen op het werk dankzij Dikke Truiendag
  Tips & tricks | werksfeer

  Energie besparen op het werk dankzij Dikke Truiendag

  Morgen is het Dikke Truiendag en dan halen we allen onze hipste, warmste en dikste pull uit de kast. Dikke Truiendag is een goede aanleiding om onze goede energiebesparende voornemens in de verf te zetten en/of te hervatten. Lees hier wat je nog allemaal kan doen om die energiefactuur van jouw kantoor te doen dalen.