SWOP een job voor een ander!

SWOP Headhunter

Onze SWOP-app zag het levenslicht in november 2014 en boekte ondertussen heel wat successen. Via de app kan je, al swipend, een job vinden die aansluit bij jouw voorkeuren. De afgelopen maanden werd achter de schermen hard gewerkt om het ‘Swop een job voor een ander-concept’ verder uit te werken. De nieuwe versie werd op 1 maart 2018 officieel gelanceerd. Wat moet jij er allemaal van weten?

ios store     play store

Swop, de basis

SWOP is zijn plek op de rekruteringsmarkt aan het veroveren. Nu kan je tegenwoordig niet meer alleen solliciteren via de app, maar ook rijk worden door andere mensen een job aan te bieden. Ook al ben je zelf helemaal geen recruiter, jij wordt dé recruiter waar Accent naar op zoek is.

Recruiter?

Deel vacatures met jouw vrienden via sms, e-mail, social media… Wanneer één van jouw vrienden solliciteert via jouw link én effectief 38 uur aan de slag is, dan krijg jij prompt het beloofde bedrag (dit is netto!) op jouw bankrekening. Het is dus van groot belang dat je jouw persoonlijk netwerk aanspreekt als jij wat centjes op jouw bankrekening wilt zien.

Verschillende soorten referral

Als iemand via de link solliciteert die jij gedeeld hebt en wordt aangenomen, krijgt de persoon op wiens link geklikt werd het bij de vacature vermelde bedrag. In één app zitten eigenlijk drie types referrals die geld opleveren: external, internal en auto.

Hoe werkt het?

 1. Download SWOP
 2. Registreer je op de app
 3. Geef je voorkeuren qua functies/sectoren aan.
 4. Bij elke vacature waar het ‘Swop een job voor een ander’ geldt, staat een geldbedrag.
 5. Je deelt de vacature vanuit de app op social media, sms, e-mail,…
 6. Je kunt delen met één bepaalde persoon en/of met een ganse groep.
 7. De geïnteresseerde klikt op jouw gedeelde link en hij/zij solliciteert via jouw link.
 8. Van zodra de persoon die solliciteerde 38 uur gewerkt heeft via SWOP, ontvang jij de volgende werkdag jouw beloofde bedrag .

Word ik hierop belast?

Als je het beloofde bedrag on jouw bankrekening ontvangt (dit is het nettobedrag dat je ziet in de app bij de vacature) dan ontvang je tevens van Accent ook een fiscaal attest om bij jouw belastingaangifte te voegen. Hoeveel je hierop belast, wordt is afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie.

Heb jij ook immens veel goesting om via onze Swop-app ergens aan de slag te kunnen? Kan jij niet wachten om vacatures te delen en zo geld te verdienen? Bezoek als de bliksem onze website en download nu onze app voor Android of iPhone. Veel succes!

Deel dit artikel

Lieven Van Nieuwenhuyze

Lieven Van Nieuwenhuyze Group Marketing & Communication Director

Gerelateerde posts

 • SWOP nu ook met video CV
  Swop | Apps

  SWOP nu ook met video CV

  Vergeet de datingapplicatie Tinder, SWOP heb je nodig op je smartphone! Het is een app (zelfde concept als Tinder) op je smartphone en solliciteren doe je dus met een swipe. Als je een vacature leuk vindt swipe je naar rechts, als de vacature niets voor jou is dan swipe je hem weg naar links.
 • SWOP Stage
  Apps | Swop

  SWOP Stage: swipe jezelf een stageplek!

  Goed nieuws voor al wie niet wist waar te beginnen in de zoektocht naar een interessante stageplek of stagiair. Met SWOP Stage lanceren wij een makkelijk, online platform om stageplekken aan te bieden én te zoeken.
 • Ontdek nu onze nieuwe Swop-app, versie 1.1
  Apps | jobstudent

  Ontdek nu onze nieuwe Swop-app, versie 1.1

  Deze week lanceert Accent Jobs de nieuwste versie van de Swop-app: versie 1.1. De Swop-app zag het levenslicht in november 2014 en boekte ondertussen heel wat successen. Via de app kan je, al swipend, een job vinden die aansluit bij jouw voorkeuren. De afgelopen maanden bundelden we alle feedback over versie 1.0. Met deze informatie gingen wij aan de slag en maakten we ‘versie 1.1’. Wat er allemaal verschilt met de eerste versie? Kom het hier te weten!
 • Apps | Trends

  When digital becomes human

  Onze Digital Talent Hunters tekenden present op het Moving Forward seminarie van Accent Jobs, waar Steven Van Belleghem met zijn aanstekelijke enthousiasme kwam praten. Steven Van Belleghem is een toonaangevend spreker, gespecialiseerd in de digitalisering en de bijhorende gevolgen voor onze bedrijven en maatschappij. Onze Digital Talent Hunters brengen graag verslag uit van Steven zijn voordracht.
 • Swop the job you love
  Accent Jobs | Apps

  Swop the job you love

  Hij is er, hij is er, … de gloednieuwe sollicitatie-app SWOP! Downloadde jij hem al op je smartphone? Dan sta je vast te springen om ermee te solliciteren. Waarop wacht je dan nog? Oh, een woordje uitleg? Dat krijg je hieronder!