#Jobroad: samen met vluchtelingen op zoek naar een job

jobroad project

Om mensen met een migratieachtergrond aan het werk te helpen is Accent in samenwerking met o.a. VDAB en VOKA in het #Jobroad-project gestapt.

Via dit project wordt de taal-, mobiliteit- en competentiebarrière doorbroken om tot de arbeidsmarkt toe te treden. Lokale tewerkstelling en een goede werkattitude vormen de basis voor het aanleren van nieuwe competenties op de werkvloer. Door deze mensen binnen een jaar aan een job te helpen wordt hun integratieproces bovendien aanzienlijk versneld.

Op 13 november 2017 werd dit project aan de hand van een projectdag in Izegem en Ingelmunster gelanceerd. Er waren 28 kandidaten, waarvan er 14 werden geselecteerd om deel te nemen aan deze projectdag. Deze groep erkende vluchtelingen werd uitgenodigd voor een rondleiding in enkele regionale bedrijven. Het was een eerste kennismaking met de job en de perfecte manier om de bedrijfscultuur te leren kennen! Uiteindelijk volgt een selectiegesprek om de jobopportuniteiten te bespreken. Ook de kandidaten die niet geselecteerd werden worden verder opgevolgd met het oog op het vinden van een job.

Deel dit artikel

Joachim Commeene

Joachim Commeene Projectmanager

Gerelateerde posts