Pak je kantoorergernissen aan met 9 tips

Pak kantoorergernissen aan met 9 tips

Mens erger je niet, maar dan op kantoor. Iedereen ergert zich wel eens aan een fenomeen op kantoor. Wij somden de meest voorkomende even op en boden meteen ook een oplossing!

Kabelmanagement: hou je kabels in bedwang

Kantoorergernis nummer één: kabels. Ze liggen in de weg, vormen grote knopen, raken zoek en zien er vooral heel chaotisch uit. Zo houd je jouw kabels in bedwang.

kabelmanagement

Gebruik clips om rondslingerende kabels te vermijden.

kabelmanagement2

Sorteer jouw kabels in toiletpapierrolletjes om knopen te voorkomen. Dit bespaart heel wat tijd, maar vooral frustratie.

kabelmanagement3

Label jouw kabels met washi tape en unplug de juiste kabels zonder zoeken.

Organiseer je spullen

Een rommelig bureau is niet alleen nefast voor jouw productiviteit, het brengt ook stress en ergernis met zich mee. Reden genoeg om definitief komaf te maken met al die rondslingerende spullen!

kabelmanagement4

Plak glazen bokalen aan elkaar met behulp van een lijmpistool. Zo verkrijg je een overzichtelijke opbergplaats voor al jouw kantoorspullen.

kabelmanagement5

Maak jouw lades overzichtelijk door ze op te delen in verschillende opbergvakjes. Hiervoor kan je kartonnen doosjes gebruiken.

kabelmanagement6

Vergeet zoekgeraakte post-its en kies voor een duurzaam alternatief. Het enige wat je nodig hebt is een leuke fotokader, een ‘white board marker’ en een leuke achtergrond.

Het begin van de plakband

Gebroken nagels en veel frustraties, dat ‘begin van de plakband’. Gelukkig brengt de paperclip soelaas.

kabelmanagement7

Files aan de microgolf

Klokslag 12 uur nemen de hongerige magen de bovenhand en neemt een slag om de microgolfoven plaats. Ga voor een tactische strijdstrategie met de volgende tip:

kabelmanagement8

Creëer meer ruimte in de microgolfoven door in meerdere niveaus te werken. Zo hoef je niet langer eindeloos aan te schuiven, maar claim je gewoon dat extra plaatsje!

SOS kantoorplant

Je bent dolgelukkig met wat groen op kantoor, maar toch laat je jouw kantoorplant keer op keer weer verdrinken of uitdrogen. Herkenbaar? Geen nood, hierdoor blijft jouw plantje leven:

kabelmanagement9

Neem een lege wijnfles (of een andere fles met hoge hals) en vul deze met water. Ga naast jouw plant staan, draai de fles snel om en duw de nek van de fles in de aarde van de plant. Zorg ervoor dat de nek enkele centimeters onder de grond zit. Het water zal de komende dagen langzaam doorsijpelen.

Nog geen succes? Ga dan voor een echte survivalplant of schaf je gewoon een plastic exemplaar aan!

Deel dit artikel

Liza Huyghe

Liza Huyghe Content & Social Media Marketeer

Gerelateerde posts

 • Efficiënt mails lezen en verwerken
  Tips & tricks | kantoor

  Efficiënt mails lezen en verwerken

  Je mails lezen en verwerken kost tijd. Véél tijd. Zie je door de bomen het bos niet meer? En ben je de slaaf van je mailbox geworden? Maak er nu komaf mee, dankzij de tips van Accent Jobs.
 • Work-out op het werk
  Tips & tricks | gezondheid

  Work-out op het werk

  Als je een hele dag gewerkt hebt, vergt het vaak heel wat doorzettingsvermogen en wilskracht om daarna nog naar het fitnesscenter te trekken. Met deze tips en tricks heb je je work-out al achter de rug nog voor het einde van je werkdag.
 • Kleur je dag op kantoor
  werksfeer | kantoor

  Kleur je dag op kantoor

  Het is winter en dan is alles wat grauwer en grijzer. Als je op de koop toe een grijs/wit kantoor hebt dan val je al snel in slaap door al die monotonie. Breng nu, stante pede, à la minute wat kleur aan in jouw bureau. Of wacht tot morgen, als je de potten verf gekocht hebt.
 • fooien in de hoogte 10 tips
  Tips & tricks

  10 tips die ervoor zorgen dat jouw fooien de hoogte in gaan

  Het succes van een goede horecazaak reflecteert zich in een goed gevulde kassa. Klantentevredenheid kan je ook op een andere manier meten, namelijk aan de grootte van de fooien. Een mooie fooi betekent een tevreden klant en streven we hier niet allemaal naar?
 • Work-life balance 5 tips van Accent Jobs
  Tips & tricks

  Work-life balance: 5 tips van Accent Jobs

  Vakantie gedaan, school is begonnen, de routine is wedergekeerd. Maar niet de rust. Regelen, plannen, rijden van hot naar her, it’s all part of the game again. Wij geven je enkele nuttige en minder nuttige tips mee.