7 tips voor operatie 'Clean Desk'

7 tips voor operatie clean desk

Back to school, maar vooral: terug uit verlof. Een fris hoofd, een nieuwe start en zo kunnen we nog wel wat andere clichés opsommen. Je komt terug uit vakantie en denkt: “En deze keer ga ik er écht op letten dat mijn bureau net is en blijft.” Herken je het? Wij geven jou tips voor een ‘clean desk’. Sien en Maria zijn er niets tegen. 

#1 Opbergrekjes zijn een godsgeschenk

Begin met een opbergrekje voor de belangrijkste papieren. Zorg dat elke lade een bepaalde categorie heeft. Leg de allerbelangrijkste papieren of dossiers die je het meest nodig hebt bovenaan, zodat je er makkelijk aan kan. 

#2 Originele onderlegger voor je doedels

Zorg voor een papieren onderlegger onder jouw toetsenbord. Als je telefoon krijgt, heb je niet altijd de tijd om snel een papiertje te nemen – als je die al vindt op jouw rommelige bureau... Wees creatief en ontwerp zelf een onderlegger! Je kunt werken met leuke foto’s of grappige quotes. 

#3 Schrijfgerief

Eén balpen en één potlood volstaan. Zorg dat deze twee binnen handbekijk liggen, berg de rest op. Als je maar één van elke soort hebt, kan je maar één gebruiken en ligt jouw bureau niet vol met half opgebruikte balpennen. Stop de pennen in een doosje dat je eventueel kunt personaliseren. Hello fluffy roze pennenhouder met glitters! 

#4 Post-its

Enkele Post-its volstaan. Een overload aan Post-its kan erg chaotisch worden. Schrijf een kernwoord op de Post-it, verdere uitleg kan in jouw schrift. 

#5 Too much is too much, hé!

Probeer niet te overdrijven met accessoires en decoraties. Het is leuk om jouw bureau wat aan te kleden en het is zeker aan te raden, maar too much is too much. Het kan opnieuw een rommelig gevoel geven. 

#6 Opruimen is de boodschap

Ruim elke avond jouw bureau op zodat je de volgende ochtend met een ‘clean desk’, een ‘cleane’ geest en een goed humeur kunt beginnen. 

#7 Extra reden om jouw bureau op te ruimen

Onderzoek toont aan dat rommel op een bureau je moe maakt. De lege bekertjes koffie of stapel dossiers vragen veel werkgeheugen van de hersenen, je krijgt er stress van en de kans is groot dat je vermoeid naar huis vertrekt. Dus: er is geen reden om het niet te proberen!

Zo, nu jij een opruimgoeroe in wording bent, kan je misschien je collega’s een handje helpen? Ben je nog op zoek naar nieuwe collega’s om tips mee te delen? Accent Jobs heeft enkele interessante vacatures voor jou in petto. Neem zeker eens een kijkje!
Deel dit artikel

Liza Huyghe

Liza Huyghe Content & Social Media Marketeer

Gerelateerde posts

 • fooien in de hoogte 10 tips
  Tips & tricks

  10 tips die ervoor zorgen dat jouw fooien de hoogte in gaan

  Het succes van een goede horecazaak reflecteert zich in een goed gevulde kassa. Klantentevredenheid kan je ook op een andere manier meten, namelijk aan de grootte van de fooien. Een mooie fooi betekent een tevreden klant en streven we hier niet allemaal naar?
 • Work-life balance 5 tips van Accent Jobs
  Tips & tricks

  Work-life balance: 5 tips van Accent Jobs

  Vakantie gedaan, school is begonnen, de routine is wedergekeerd. Maar niet de rust. Regelen, plannen, rijden van hot naar her, it’s all part of the game again. Wij geven je enkele nuttige en minder nuttige tips mee.
 • Terug naar school: hoe je werk en gezin combineren?
  Tips & tricks

  Terug naar school: hoe je werk en gezin combineren?

  Straks luidt de schoolbel weer. Niet alleen een aanpassing voor je kinderen, maar ook voor jou. De dagelijkse rush start opnieuw: boterhammen smeren, naar school rijden, zoon- of dochterlief afzetten bij de sportclub, ... Wij geven wat tips om je werk en gezin te combineren.
 • 46 zaken waar jij morgen een uur minder tijd voor hebt dankzij het zomeruur
  Tips & tricks

  46 zaken waar jij morgen een uur minder tijd voor hebt dankzij het zomeruur

  Dit weekend verandert het winteruur opnieuw naar het zomeruur. Eindelijk kunnen we nu écht beginnen uitkijken naar de lange avonden waarbij het heerlijk warm blijft buiten. Let the sunshine in! Zomeruur betekent jouw klok een uur vooruit zetten wat op zijn beurt dan weer een uur minder slapen betekent. Of een uur minder aan je dag hebben. Lees hier voor welke zaken jij morgen één uur minder de tijd hebt…
 • Mis nooit meer een deadline dankzij deze vier tips!
  Tips & tricks

  Mis nooit meer een deadline dankzij deze vier tips!

  Je kent het vast wel: je hebt nog allerlei taken uit te voeren, afspraken na te komen en deadlines te halen. Om dit allemaal te realiseren maak je een planning op waarin alles volledig uitgestippeld staat. Een planning waar je je uiteindelijk toch niet aan houdt, want er is iets belangrijks tussengekomen of je had er eventjes geen zin in… De volgende keer dat je weer een planning maakt denk je best eerst aan deze vier eenvoudige tips.