Hoe werk zoeken? Enkele tips!

werk vinden

Werk zoeken is niet altijd even eenvoudig. Je schrijfvaardigheden moeten goed ontwikkeld zijn om een professioneel cv en een leuke sollicitatiebrief te schrijven, terwijl je over degelijke sociale capaciteiten dient te beschikken om je sollicitatiegesprek met glans te doorstaan.


Ontdek onze tips om een geschikte job te vinden:

Tips om een goed cv op te stellen

Je cv is je visitekaartje. Een cv is met andere woorden belangrijk om een goede eerste indruk te maken bij werkgevers. Daarom enkele tips om een goed cv op te stellen.

Eén pagina is de limiet

Rekruteerders ontvangen dagelijks heel wat cv’s. Een te lange cv zal onmiddellijk in de vuilnisbak verdwijnen. Hou je cv liever kort en gestructureerd, en vergeet niet om je contactgegevens (vooral e-mailadres en gsm nummer) bij te voegen.

Vermeld alleen nuttige informatie

Zorg ervoor dat nuttige en relevante informatie meteen in het oog springt. Contactinformatie, studiegegevens, werkervaring en andere info over jezelf dienen daarom vooraan in je cv te staan. Vervolledig je cv met je vaardigheden en talenkennis. Rond het geheel af met enkele persoonlijke interesses en hobby’s.

Cv opmaak

Zorg voor een duidelijke lay-out en een goed leesbaar lettertype. Lees je cv tevens goed na en let erop dat alle schrijf- en tikfouten verwijderd zijn.

Heb je meer hulp nodig om je cv op te maken? Kom langs in één van onze Accent Jobs kantoren. Wij zorgen dat jij met een kick-ass cv naar jouw toekomstige werkgever kan stappen!

Tips om een pakkende motivatiebrief te schrijven

Beschik je niet over een creatieve pen of weet je niet hoe een goede motivatiebrief eruit ziet? Onze tips om een motivatiebrief te schrijven helpen je alvast op weg.
Hoe korter, hoe beter

Hoe korter je motivatiebrief, hoe beter. Probeer de motivatie voor je sollicitatie in korte en krachtige zinnen neer te pennen en schrap overbodige informatie. Jezelf verkopen in enkele zinnen kan je trainen door te twilliciteren.

Verkoop jezelf

Het doel van een motivatiebrief is de werkgever ervan overtuigen om jou aan te nemen omdat jij de meest geschikte kandidaat voor de job bent. Belicht daarom je troeven, capaciteiten en sterke punten. Vermijd echter dat je te overmoedig of ijdel overkomt. Verkoop jezelf op een bescheiden manier.

Accent Jobs zorgt voor je motivatiebrief

Bij Accent Jobs begeleiden we je bij het volledige sollicitatieproces. Dat betekent dat we zorgen voor jouw motivatiebrief en de toekomstige werkgever mee helpen overtuigen van jouw kwaliteiten. Accent Jobs staat je bij vanaf je eerste bezoek aan ons kantoor of onze website tot je jouw vast contract in handen hebt!

Tips om het maximum uit je sollicitatiegesprek te halen

Als het eindelijk zover is en je op sollicitatiegesprek mag, is het uiteraard de bedoeling dat je tijdens dit gesprek het onderste uit de kan haalt. Enkele tips om het maximum uit je sollicitatiegesprek te halen.

Informeer jezelf voldoende

Ga voor het sollicitatiegesprek op zoek naar informatie over het bedrijf waarbij je solliciteert. Verifieer wat de hoofdactiviteit is, wie de klanten zijn, wat de functie is van de persoon waarmee je een afspraak hebt en in welke sector het bedrijf zich bevindt. Je kan meestal al veel informatie vinden op de website van het bedrijf.

Zorg voor een goede timing

Zorg ervoor dat je op tijd op je sollicitatiegesprek arriveert. Check op voorhand waar het bedrijf gesitueerd is en hoe je daar kan geraken. Vertrek steeds op tijd en voorzie wat marge. Ben je toch te laat? Verwittig Accent Jobs dan.

Een goede eerste indruk

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, dus is het belangrijk om op je voorkomen te letten. Kies daarom voor passende en verzorgde kledij. Geef een hand en zeg je naam. Blijf staan tot je uitgenodigd wordt om te gaan zitten. Let tenslotte op een correcte houding en zit rechtop. Neem aan het einde van het sollicitatiegesprek beleefd afscheid en bedank voor je gesprek.

Een interessant sollicitatiegesprek

Toon steeds interesse tijdens je sollicitatiegesprek. Dat doe je door aandachtig te luisteren, te knikken en veel vragen te stellen. Ook je taalgebruik is van belang. Antwoord altijd eerlijk en beleefd op de gestelde vragen.

Succes!
Deel dit artikel

Lien Byttebier

Lien Byttebier General Manager Construct

Gerelateerde posts

 • sollicitatietips | sollicitatiegesprek

  Een job zoeken via een spontane sollicitatie

  Droom je er al jaren van om bij bedrijf X te werken of om bij Y aan de slag te gaan? Waag dan je kans en kies voor een spontane sollicitatie! Als je spontaan solliciteert, wil dat zeggen dat je niet op een openstaande vacature reageert, maar dat je het bedrijf aanspreekt om te laten weten dat je er graag wil werken. Hoe je zo’n spontane sollicitatie best aanpakt? Dat vertellen we je hier!
 • Hoe online solliciteren? 5 tips van onze HR manager
  Social media | sollicitatiegesprek

  Hoe online solliciteren? 5 tips van onze HR manager

  Een sollicitatiegesprek begint vaak met online solliciteren. Wat is online solliciteren? Hoe doe je dit? Deze 5 tips van onze HR manager bieden je garantie op succes!
 • schoolverlater solliciteren voor een job
  sollicitatiegesprek | CV

  Pas afgestudeerd? Tips om als schoolverlater een job te vinden

  Als schoolverlater een job vinden is niet gemakkelijk. De meeste werkgevers zijn immers op zoek naar sollicitanten met ervaring, en dat is nu net wat je als pas afgestudeerde niet hebt. Enkele tips om als schoolverlater toch een goede job te vinden!
 • Welke vragen mag je verwachten op een sollicitatiegesprek?
  CV | sollicitatiegesprek

  Welke vragen mag je verwachten op een sollicitatiegesprek?

  Met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek sta je weer een stapje dichter bij je nieuwe job. Als het sollicitatiegesprek goed verloopt, is de kans immers groot dat je aangenomen wordt. Om je sollicitatie goed voor te bereiden, enkele vragen die je mag verwachten op een sollicitatiegesprek.
 • Een vakantiejob in het buitenland
  vakantiejob | jobstudent

  Een vakantiejob in het buitenland, iets voor jou?

  Een vakantiejob in het buitenland, wie droomt er niet van? Een nieuwe cultuur ontdekken, een andere taal leren, mensen ontmoeten en intussen nog wat geld verdienen. Verschillende bedrijven bieden een vakantiejob aan in het buitenland. Iets voor jou, denk je? Ontdek het hier!