Op zoek naar een gepast relatiegeschenk?

Op zoek naar een gepast relatiegeschenk?

Ook in 2015 gaan bedrijven op zoek naar originele geschenken die ze aan hun klanten of prospecten geven. Een relatiegeschenk is een goede tool voor bedrijven om klanten te overtuigen. Paraplu’s en paperclips zijn passé en klanten verwachten steeds meer van deze geschenken. Even inspiratieloos als een oververmoeide schrijver met een immense writer’s block? Geen nood, hier vind je enkele tips die je helpen bij de zoektocht naar het perfecte relatiegeschenk!

Natuurlijke elementen

Eco is hip! Vandaag de dag worden de mensen zich steeds bewuster van het belang van de natuur. Mensen kopen weloverwogen en kiezen steeds meer voor ecologische producten. Als bedrijf is het dus slim om daar op in te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een notitieboekje met ecologisch papier en houten pennen of een fair trade draagtas. Op die manier krijgen jouw klanten een ecologisch geschenk én toon je jouw inzet voor de natuur.

Design en uitstraling

De vele innovaties binnen de technologische sector zien de bedrijven als een opportuniteit waarop ze kunnen inspelen bij de ontwikkeling van hun gadgets. Continue tokkelen op je smartphone is niet bevorderlijk voor de levensduur van de batterij. En dan … plots, halverwege de middag, is je batterij plat. Hoe handig is het als je net van een klant een draagbare oplader hebt gekregen? Toeval! Heel veel klanten nemen dit cadeautje graag mee naar huis én maken er gretig gebruik van.

Dagdagelijks gebruik

Wil je dag in dag uit in het oog springen bij je klant? Zorg dan voor een geschenk dat hij/zij niet alleen op kantoor maar ook thuis aan tafel of voor de tv kan gebruiken. Een koffiebeker, een gezellig zacht dekentje, een eierkoker, een kaasplank met bijhorende instrumenten of zelfs een barbecueset. Tegenwoordig kan echt àlles!

Kleuren

Opvallen is een must! Hoe feller de kleuren van de relatiegeschenken, hoe vlotter ze worden meegenomen op beursstanden. Je kiest er best voor om de kleuren te combineren met het bedrijfslogo of het kleur van het bedrijf als basiskleur te kiezen. Gadgets die hiervoor dienen zijn: pennen, notitieboekjes, USB-sticks, drinktassen en zoveel meer.

Veel succes in de zoektocht naar het perfecte relatiegeschenk!

Deel dit artikel

Pieter Ugille Marketing Team Manager

Gerelateerde posts

 • Energie besparen op het werk dankzij Dikke Truiendag
  Tips & tricks | werksfeer

  Energie besparen op het werk dankzij Dikke Truiendag

  Morgen is het Dikke Truiendag en dan halen we allen onze hipste, warmste en dikste pull uit de kast. Dikke Truiendag is een goede aanleiding om onze goede energiebesparende voornemens in de verf te zetten en/of te hervatten. Lees hier wat je nog allemaal kan doen om die energiefactuur van jouw kantoor te doen dalen.
 • Tips & tricks

  Tips om van maandag tot vrijdag uit je bed te geraken

  Sinds deze week staan we allemaal zonder de zon op. Zelf in de auto op weg naar het werk, is het precies alsof er nog geen nieuwe dag is aangebroken.
  ’s Morgens wakker worden is nu echt wel nóg lastiger...
 • Meest fout gespelde jobs, test jouw kennis
  Tips & tricks

  Meest fout gespelde jobs, test jouw kennis

  Spelling, de middelbare school, voor sommigen een lang vervlogen tijd. Voor sommigen ook niet, maar dat neemt niet weg dat veel job functies en job gerelateerde woorden vaak verkeerd gespeld worden.
 • Nooit meer te laat op het werk met het Accent wake up plan
  Tips & tricks

  Nooit meer te laat op het werk met het Accent wake up plan

  Aangezien ons bedje lekker warm is tijdens zo’n ‘lente’ dagen, is het gemakkelijk om jezelf te overslapen. Ook Siska Schoeters, radiopresentatrice van Studio Brussel, heeft zich vorige week woensdagochtend overslapen. ‘Overslapen is het nieuwe uitslapen’ zo begon Siska, een beetje later dan normaal, haar ochtendprogramma.
 • Terug naar school: hoe je werk en gezin combineren?
  Tips & tricks

  Terug naar school: hoe je werk en gezin combineren?

  Straks luidt de schoolbel weer. Niet alleen een aanpassing voor je kinderen, maar ook voor jou. De dagelijkse rush start opnieuw: boterhammen smeren, naar school rijden, zoon- of dochterlief afzetten bij de sportclub, ... Wij geven wat tips om je werk en gezin te combineren.