Hoe vind je een job via LinkedIn?

Werk zoeken Linkedin

Op zoek naar een nieuwe job? Dan heb je ongetwijfeld al van LinkedIn gehoord. Dit sociale netwerk is het ultieme hulpmiddel om online te netwerken en een job te vinden. Maar werk zoeken via LinkedIn doe je maar beter niet onvoorbereid. Deze tips helpen je op weg!

1. Maak een goed LinkedIn-profiel aan

Je profiel op LinkedIn is je visitekaartje. Het is het eerste wat werkgevers en rekruteerders te zien krijgen als ze op je naam klikken. Werk zoeken op LinkedIn staat of valt met je profiel, dus steek er de nodige tijd in. Geef een gedetailleerd overzicht van je carrière en je opleiding, kies een goeie (en vooral professionele) foto en vergeet ook je belangrijkste vaardigheden niet op te lijsten. Daarnaast kan je eventueel ook een portfolio of behaalde certificaties toevoegen.

 

2. Voeg relevante connecties toe en verzamel aanbevelingen

Je LinkedIn connecties zijn de snelste weg naar een nieuwe job. Op voorwaarde dat ze relevant zijn natuurlijk. Voeg geen onbekenden toe, maar alleen bekenden die een verrijking zijn voor je professionele netwerk. Je kunt je LinkedIn-connecties rechtstreeks aanspreken, maar ook indirect zijn ze vaak een waardevolle bron van informatie. Als ze een vacature posten, belandt die rechtstreeks in je nieuwsoverzicht. Handig toch? Vraag ook om een aanbeveling, want die is goud waard.

 

3. Volg de juiste LinkedIn-groepen en gebruik de jobzoeker

Als je werk zoekt op LinkedIn, kan het interessant zijn om enkele zorgvuldig uitgekozen LinkedIn-groepen te volgen. Professionele gelijkgezinden wisselen er niet alleen van mening over de sector maar plaatsen er ook geregeld vacatures. Zo mogelijk nog interessanter is de jobsectie van LinkedIn. Via de handige zoekfunctie kan je zoeken volgens verschillende criteria, zoals sector, regio, functie,... Ook LinkedIn pagina's van rekruteerders kunnen je op weg helpen.

 

4. Werk zoeken op LinkedIn staat niet gelijk aan spammen

Niets zo vervelend als spam. Ook bij een netwerksite als LinkedIn zijn spampraktijken not done. Stuur geen berichten naar volslagen onbekenden, post of deel geen irrelevante berichten, … Potentiële werkgevers of rekruteerders zullen die sowieso negeren, en ze brengen je professionele imago schade toe.

 

5. Maak geen spelfouten

De basisregels voor een cv en een sollicitatiebrief gelden ook voor LinkedIn. Lees alles na op spel- en grammaticafouten. Niets zo schadelijk voor je reputatie als een dt-fout in je LinkedIn-profiel.

Veel succes!

Deel dit artikel

Julie Lavigne Quality Recruitment Manager

Gerelateerde posts

 • Netwerken is het nieuwe solliciteren
  Social media | sollicitatietips

  Netwerken is het nieuwe solliciteren

  Deze periode van het jaar is hét ultieme moment om een nieuwe job te zoeken, dankzij de vele nieuwjaarsrecepties. Al feestend een nieuwe job vinden, hoor ik je denken? Exact! Volg deze tips en sla jouw droomjob in no time aan de haak, al dansend.
 • Solliciteren via Pinterest
  Social media | sollicitatietips

  Solliciteren via Pinterest

  Social media worden steeds belangrijker. Dus waarom niet solliciteren via sociale media? Facebook, Twitter en LinkedIn zijn al bekend maar wist je dat je ook kunt solliciteren via Pinterest?

 • sollicitatietips | Social media

  10 tips voor een goed LinkedIn-profiel

  Op zoek naar een nieuwe job via LinkedIn? Alles begint met een goed en professioneel profiel. Met deze 10 tips zorg je ervoor dat jouw Linkedin-profiel tip top in orde is!
 • 21/06/2016

  Met deze profielfoto's op Facebook krijg jij sneller een job

 • Zo ga je van "te oud/te veel ervaring" naar "Gefeliciteerd, je hebt de job"!
  Social media | vijftigplussers

  Zo ga je van "te oud/te veel ervaring" naar "Gefeliciteerd, je hebt de job"!

  Bij de zoektocht naar een nieuwe job krijg je vaak te horen dat je te oud bent voor een job of een bedrijf. Het komt er, voor mensen met meer ervaring, dus op aan om van jullie leeftijd een troef te maken. En wel dankzij deze 5 tips!