Zo vind je jouw ideale studentenjob

Zo vind je jouw ideale studentenjob

Eindelijk … vakantie! Tijd om te genieten. Maar misschien ook om een centje bij te verdienen. Heb je nog geen studentenjob te pakken? Accent wijst je de weg.

Een studentenjob zoeken? Dat is vooral goed netwerken!

Toegegeven: nu nog een studentenjob vinden is niet gemakkelijk. Maar moeilijk kan ook! Klop zeker eens aan bij Accent. Misschien hebben wij voor jou het geknipte vakantiewerk. Of download onze NOWJOBS app en misschien heb jij morgen al die eerste job binnengehaald!

Andere opties:

 • kennissenkring - Leg je oor te luisteren bij vrienden, familie, buren, … Of spreek iemand aan in je jeugdbeweging of sportvereniging.
 • sociale media - Post je oproep op Facebook, Twitter en LinkedIn. Wie weet leest er een zoekende werkgever mee!
 • onderwijsinstelling - Check of je hogeschool of universiteit extra handen kan gebruiken. Misschien werk je straks in de bibliotheek of het studentenrestaurant.
 • vacaturedatabanken - Zoek jouw vakantiejob op sites zoals VDAB en Studentjob.be.
 • spontane sollicitatie - Stap binnen bij het bedrijf waar je aan de slag wilt. En laat er je cv en motivatiebrief achter.

Bezin eer je begint

Bedenk vooraf welke studentenjob je wilt. Kies je voor handenarbeid? Of zoek je iets in de lijn van je studies? Een tip: wed op meerdere paarden tegelijk. Als je op gesprek mag, trek iets netjes aan én straal een flinke portie enthousiasme uit. Vergeet niet om eerst onze sollicitatietips te lezen.

Biedt de werkgever je een studentenjob aan? Vraag dan altijd om een officieel contract, en lees zeker de kleine lettertjes!

Wat je nog moet weten over een studentenjob:

Tot slot nog wat regeltjes. Je mag een studentenjob doen vanaf 15 jaar; 475 uren per jaar. Ben je in juni afgestudeerd? Dan mag je nog vakantiewerk doen tot en met 30 september. Lees alle belangrijke info hier!

Succes met je zoektocht!


Wil je graag meer sollicitatietips? Neem dan snel een kijkje in onze YouTube-playlist!

Deel dit artikel

Liza Huyghe

Liza Huyghe Content & Social Media Marketeer

Gerelateerde posts

 • Studentenarbeid blijft stijgen en bereikt recordhoogte
  jobstudent | vakantiejob

  Studentenarbeid blijft stijgen en bereikt recordhoogte

  Juli en augustus zijn de twee maanden waarin jobstudenten gretig werken om hun studies, kleren, dure hobby’s etc. te kunnen bekostigen. Bedrijven spelen hier graag op in want jobstudenten zijn goedkope werkkrachten omdat er slechts een beperkte sociale bijdrage van 5,43% betaald wordt. En dus gaat het goed met onze studentenarbeid, zo blijkt.
 • Mag ik een vakantiejob uitoefenen
  jobstudent | wetgeving

  Mag ik een vakantiejob uitoefenen?

  Wil jij graag een extra centje verdienen en wil je daarvoor graag aan de slag als jobstudent? Dan zijn er toch enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Niet iedereen mag zomaar een vakantiejob uitoefenen. Wij zetten alle voorwaarden nog even voor jou op een rijtje:
 • Hoeveel dagen mag je als jobstudent werken?
  jobstudent | wetgeving

  Hoeveel dagen mag je als jobstudent werken?

  Als jobstudent moet je je aan een bepaald aantal werkdagen en werkuren houden. Deze zijn allemaal wettelijk bepaald. Je mag niet zoveel en zolang werken als je zelf wilt. Indien je toch meer werkt dan wettelijk toegelaten is, hangen hier gevolgen aan vast.
 • Studentenarbeid blijft stijgen en bereikt recordhoogte
  jobstudent | vakantiejob

  Studentenarbeid blijft stijgen en bereikt recordhoogte

  Juli en augustus zijn de twee maanden waarin jobstudenten gretig werken om hun studies, kleren, dure hobby’s etc. te kunnen bekostigen. En het gaat goed met onze studentenarbeid, zo blijkt.
 • Hoeveel kan ik als jobstudent verdienen?
  loon | jobstudent

  Hoeveel kan ik als jobstudent verdienen?

  Als je van plan bent om een vakantiejob uit te oefenen dan wil jij natuurlijk graag weten hoeveel je zal verdienen. En hoe zit dat juist met de verloning op zon- en feestdagen? Hier vind je de belangrijkste info rond verloning van jobstudenten!