Haal het maximum uit het sollicitatiegesprek dat Accent voor je regelde

Haal het maximum uit het sollicitatiegesprek dat Accent voor je regelde

Heb jij een nieuwe job in het vizier. Wil je kost wat kost die nieuwe job? Met deze 6 tips laat Accent Jobs jou slagen in je sollicitatiegesprek!

1. Je timing is perfect

Zorg dat je op tijd bent. Check op voorhand waar het bedrijf is en hoe je daar geraakt. Vertrek ook op tijd, neem wat marge. Toch te laat? Verwittig Accent onmiddellijk.

2. Yes, een test!

Nooit nog examens, YES! Inderdaad, geen examens maar wel bedrijfstesten. Bedrijven willen meer te weten komen over je karakter, je kennen en je kunnen. Sla deze testen nooit af, anders zal je naar de job kunnen fluiten.

3. Je bent indrukwekkend

Je krijgt maar één kans om een eerste goede indruk te maken, let daarom op je voorkomen. Kies passende kledij: je eigen stijl kan, maar zorg dat je er verzorgd uitziet. Zet je gsm uit. Geef een hand en zeg je naam. Blijf staan tot je uitgenodigd wordt om te gaan zitten. Zit rechtop. Aan het einde neem je beleefd afscheid en bedank je voor het gesprek.

4. Dit is geen « blind date »

Informeer je over het bedrijf waar je solliciteert. Wat is hun hoofdactiviteit? Wie zijn hun klanten? Is het een groot of klein bedrijf? Wat weet je over de sector? Wat is de functie van de persoon met wie je een afspraak hebt? De website zal je al veel leren.

5. Say no to kritiek

Kritiek is een moeilijke kwestie. Kritiek geven op medekandidaten of vorige werkgevers is verboden! Als schoolverlater heb je nog geen werkervaring dus kan je nog geen kritiek geven op je vorige job. Wie respect toont voor medekandidaten zal ook respect krijgen van de werkgever.

6. Wat een interessant gesprek

Toon interesse. Kijk je gesprekpartner aan. Luister, knik, stel vragen. Ook je taalgebruik is van belang. Antwoord eerlijk en beleefd.

Jij bent er klaar voor. Succes!

Deel dit artikel

Joke Teerlinck Quality Sales Manager

Gerelateerde posts

 • Sollicitatietips: laat het gesprek rond jou draaien
  sollicitatietips | sollicitatiegesprek

  Sollicitatietips: Laat het sollicitatiegesprek rond jou draaien

  Er is doorheen de jaren zoveel geschreven over de 'do’s en don’ts' van een sollicitatiegesprek, dat je bijna 3 dagen moet spenderen om alle tips te overlopen. En wat uiteindelijk echt telt tijdens een sollicitatiegesprek, dan ben jij. Dus kun je beter je tijd steken in de 3 sleutelprincipes: voorbereiden, oefenen en presenteren.
 • Sollicitatietips; het antwoord op de moeilijkste sollicitatievragen
  sollicitatiegesprek | sollicitatietips

  Sollicitatietips: het antwoord op de moeilijkste sollicitatievragen!

  Breekt het angstzweet je al uit wanneer je nog maar aan het sollicitatiegesprek denkt? Heb je schrik dat er lastige vragen gesteld worden waarop je geen antwoord kan formuleren? Dan willen we je graag gerust stellen met een diplomatiek antwoord op de moeilijkste sollicitatievragen en enkele onmisbare tips als je gaat solliciteren!
 • sollicitatieblunders
  sollicitatiegesprek | sollicitatietips

  Sollicitatieblunders: dit doe je beter niet op je sollicitatiegesprek!

  Het sollicitatiegesprek heeft al menig kandidaat-werknemer doen zweten. Wie goed voorbereid is, heeft nochtans geen enkele reden om zenuwachtig te zijn. Het komt er gewoon op aan rustig te blijven en je te hoeden voor enkele veelgemaakte sollicitatieblunders. Aangezien een voorbereid kandidaat er twee waard is, lijsten we ze hier alvast even voor je op!
 • lichaamstaal tijdens je sollicitatie
  sollicitatiegesprek | sollicitatietips

  Lichaamstaal tijdens je sollicitatie: zó maak je het verschil!

  Een sollicitatiegesprek is niet alleen een letterlijk gesprek maar ook een non-verbale dialoog. Je lichaamstaal verklapt veel over wie je bent en recruiters hechten er dan ook bijzonder veel belang aan. Wil je bewijzen dat de job écht iets voor jou is? Dan is een overtuigende lichaamstaal een must. Ontdek hier enkele handige tips voor je lichaamstaal op sollicitatie!
 • Meest gestelde vragen sollicitatiegesprek
  sollicitatiegesprek | sollicitatietips

  De meest gestelde vragen op een sollicitatiegesprek

  Met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek op zak, sta je alweer een stapje dichter bij die nieuwe job. Als het gesprek vlot verloopt, is de kans namelijk groot dat je aangenomen wordt. Wil jij je sollicitatiegesprek tot in de puntjes voorbereiden? Zorg er dan voor dat je op de meest gestelde vragen een antwoord klaar hebt. Wij vroegen onze recruiters naar hun favoriete vragen.