vacature
Klantenadviseur Payroll

StatuutStatuut:Employé
Functioneel domeinFunctioneel domein:AdministrationRessources humainesDroit
UpdateUpdate:13/2/2024
ProvincieProvincie:Anvers
Contract typeContract type: Possibilité fixe
ReferentieReferentie: 363959
SalarisSalaris: 2200.00 - 3000.00 / maand
Zoek je een job waar je met cijfertjes kan goochelen en tegelijkertijd jouw klanten kan bijstaan in wat voor hen het allerbelangrijkste is?

Als klantenadviseur payroll werk je nooit alleen. Onze klant werkt met een tandem-systeem waarbij je samen met één collega instaat voor de loonsadministratie van een vaste klantenportefeuille. Dit zorgt er dan ook voor dat je een nauwe band kan opbouwen met deze bedrijven, voornamelijk kmo's. Om deze band nog verder te verstevigen kan je al jouw klanten 1x per jaar ook bezoeken. Je leert zo de mensen waarmee je dagelijks contact hebt beter kennen en kan de samenwerking evalueren om nog vlotter te kunnen samenwerken.

De job-inhoud van een klantenadviseur payroll is tweeledig.
Je staat, samen met jouw collega, in voor de volledige loonsverwerking van alle werknemers binnen jouw klantenportefeuille.
Dit gaat gepaard met deadline-werken want je bent hier dus elke maand verantwoordelijk voor een tijdige uitbetaling van de lonen.
Concreet ga je per medewerker de lonen gaan uitrekenen (bruto-netto) rekening houdend met andere factoren zoals maaltijdcheques, vakantiegeld, verlof, ziekte, tijdskredieten, commissie...
Hiervoor sta je dus in nauw contact met de klant.
Andere administratieve taken waarvoor je instaat zijn bv. dimona-aanvragen, inschrijven van nieuwe medewerkers, opmaak van sociale documenten, mutualiteitspapieren invullen, berekenen van opzegvergoedingen bij ontslag van een medewerker, maandelijkse indexeringen opvolgen per paritair comité...

Als klantenadviseur zal je telefonisch en schriftelijk alle vragen van jouw eigen klantenportefeuille beantwoorden. Je vormt voor hen het eerste aanspreekpunt.
Zo wordt je uitgedaagd met een hele reeks aan verschillende soorten vragen. Op een gegeven moment zal je zelf advies gaan verlenen aan jouw klanten.
Weet je een antwoord op een vraag niet, dan ga je dit zelf gaan onderzoeken. Hierbij kan je beroep doen op het kenniscentrum en de expertise van al jouw collega's.

We zijn over gans Vlaanderen op zoek naar analytisch talent die openstaat om, na een opleiding van min. 4 maand aan de slag te gaan als klantenadviseur payroll.
Het opleidingstraject is concreet omschreven:

  • maand 1 : onderdompeling in de wondere wereld van sociale wetgeving in Brugge of Hasselt

  • maand 2 en 3 : samen met een opleidingscoach vanuit een kantoor in jouw buurt in de praktijk duiken

  • maand 4 : verdere begeleiding on te job door jouw naaste collega's en tandem-maatje


Erkenningsnummer: W.INT.040 - W.INT.10 - VG13/BUO - VG1312/BC - 00137-406-20121024 - 00305-406-20121204
Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.

Solliciteren voor Klantenadviseur Payroll